eur:
400.81
usd:
367.92
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

A nőknél a 28 éveseké a világ

Huszonnyolc évesen a legboldogabbak a nők - derül ki egy kutatásból, amely szerint ebben az életkorban a legmagabiztosabbak, és érzik, hogy a legjobb formában vannak.

Magabiztosak, elégedettek a szerelmi életükkel és jól érzik magukat a bőrükben - a nőkre mindez leginkább 28 esztendős korukban jellemző. A boldogság azonban nem hosszú életű: harmincévesen már aggódni kezdenek az öregedés, az ősz hajszálak és a ráncok miatt - derül ki egy friss kutatásból.

A biztos munkahely és bevétel, egy jó kapcsolat és az erős barátságok mind-mind segítenek, hogy egy ponton minden összejöjjön az életünkben - magyarázta a kutatást elvégző Clairol Perfect 10 nevű otthoni hajfestéket gyártó cég szóvivője.

A négyezer, 25 és 65 év közötti nő részvételével készült felmérés során azt akarták megtudni a kutatók, mikor voltak a legelégedettebbek a válaszadók életük 12 kulcsfontosságú területén. Az eredmények szerint a nők 29 éves korukban vannak karrierük csúcsán.

Párkapcsolat szempontjából a legjobb a 30. életév, a legjobb szexuális élményeket azonban általában két esztendővel korábban szerezték a résztvevők. A nők pénzügyi helyzetükkel általában 33, míg otthonukkal és családi életükkel 32 éves korukban a legelégedettebbek.

A kutatásból az is kiderült, hogy a nők kétharmada úgy érzi, gyorsabban öregszik, mint a férfiak. A megkérdezettek általában nem voltak elégedettek a külsejükkel: egy tízes skálán csupán ötösre értékelték magukat.

S mégis mennyit költenek a nők magukra, hogy elégedettebben nézhessenek a tükörbe? A válaszadók évente átlagosan 200 ezer forintnak megfelelő összeget áldoznak szépségükre, külsejük rendezésére pedig nap mint nap 22 percet fordítanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×