eur:
400.81
usd:
367.92
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Negyed századon át nem szóltak egymáshoz, de együtt haltak meg

Huszonhét éve nem beszélt egymással a 82 éves Kubra és a 83 éves Abdullah, de amikor a feleség meghalt, a férfit annyira hatalmába kerítette a szomorúság, hogy két órával később utánament.

Abdullah és Kubra Jalsinkaja egy nyugat-törökországi városkában éltek tartós jó viszonyban egymással az utolsó negyedszázad önként vállalt hallgatása ellenére - írták a helyi lapok.

A 19 éves Abdullah és a 18 éves Kubra egymásba szerettek, de mivel szüleik ellenezték házasságukat, megszöktek otthonról és 1945-ben összeházasodtak.

A rákövetkező 37 évben boldogan éltek, és mert saját gyerekük nem lehetett, örökbe fogadták egyikük unokaöccsét.

Egy házastársi veszekedés során annyira összekaptak, hogy aztán soha többet nem szóltak egymáshoz, hiába próbálták a rokonok összebékíteni őket. Abdullah a veszekedés után ház alagsorának egyik szobájába költözött.

A feleség kedden halt meg, és férjét annyira lesújtotta a szomorúság, hogy két órával később ő is utánament.

Örökbefogadott fiuk a sajtónak elmondta, a házaspár nagyon szerette egymást, de mindketten rettenetesen makacsok voltak.

"Sokszor próbáltuk rávenni őket, hogy hagyjanak fel a hallgatással, megérne egy könyvet, mit be nem vetettünk, hogy beszéljenek újra egymással, de nem tudtunk felülkerekedni a makacsságukon. Nagyon szerették egymást, ezt mindenki tudta, de konokságukat csak a halál törte meg" - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×