eur:
400.84
usd:
368.04
bux:
0
2024. október 15. kedd Teréz

Három éve nem eszik a műtétre váró asszony

Három éve nem evett egy falatot sem egy brit nő, aki bélátültetésre vár. A 43 éves asszony tinédzser kora óta küzd emésztési problémákkal; állapota mára annyira leromlott, hogy naponta csupán három csésze teát ihat meg.

Tizenéves kora óta vannak emésztési problémái, három éve azonban egyetlen falatot sem evett egy 44 esztendős brit nő: Trudy Sharp folyékony táplálékon él, amit a nyakán át vezetett csövön keresztül juttat a szervezetébe.

Az asszony vékony- és vastagbelét 2006-ban ki kellett operálni, most átültetésre vár, de egyelőre nem akadt számára donorszerv. Trudy naponta mindössze három csésze teát ihat meg, szilárd ételt egyáltalán nem vehet magához.

"Nem jó nézni, hogy mindenki más eszik, én meg csak teát ihatok. Szeretnék leülni egy romantikus, háromfogásos vacsorához sok körettel és rengeteg borral. De az évek során megtanultam, hogyan lehet kibírni ivással. Senki sem ismeri nálam jobban a teát" - viccelődött.

Az oxfordi Churchill Kórház az egyik a két nagy-britanniai intézet közül, ahol többszörös szervátültetést végeznek - Trudyt is ott műtik majd meg. Annak ellenére, hogy az operáció nagyon bonyolult és veszélyes lesz, a nő bizakodó.

"Mindennap hálát adok azért, hogy még mindig itt vagyok. De hogy őszinte legyek, az élet evés nélkül nem igazán élet. Arról álmodom, hogy hamarosan találnak nekem egy donort, és végre ismét normálisan élhetek" - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Mi várható ma a tőzsdéken?

Mi várható ma a tőzsdéken?

Tegnap Amerikában történelmi csúcsokat láthattunk a tőzsdén, a Dow Jones és az S&P 500 részvényindexek mellett az Nvidia részvényei is történelmi csúcsra emelkedtek, melynek hatására emelkednek a chipgyártók ma reggel Ázsiában, ahol az emelkedést a japán Nikkei vezeti. Európában is jó hangulatban indulhat majd a kereskedés. Gazdasági események szempontjából a reggeli magyar építőipari adatokra, illetve az uniós ipari adatokra lesz érdemes figyelnünk ma, délután pedig az USA-ban a költségvetési egyenleg publikálása hozhat mozgást a piacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×