eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Érettségi Dániában: legális puskázás az internetről

Szabad internethasználat érettségin? Valószínűleg Európa számos országában már magát az ötletet is hajmeresztőnek találnák, ám Dániában az oktatási miniszter komolyan mérlegeli: engedélyezi az írásbeli érettséginél, hogy a diákok hézagos tudásukat a világhálóról egészítsék ki.

Ha minden rendben megy, a következő tanévben már ki is próbálják a forradalmi indítványt. A dán oktatási szakemberek támogatják az internethasználatot, mert szerintük az lehetőséget biztosítana az alaposabb és pontosabb írásbeli érettségi dolgozatok elkészítésére.

Mint Soren Vagner minisztériumi konzulens a MetroXpress című lapnak elmondta, a diákok - tudásukat bővítendő - szerteágazóbb információkat gyűjthetnek az adott témáról, például egy történelmi eseményről, ellenőrizhetik a neveket és dátumokat, sőt feltárhatnak egyéb részleteket is. Tervüket a szakértők azzal is indokolják, hogy az írásbeli érettségi célja éppen annak megállapítása: képes-e a diák rendszerezni tudásanyagát és világos értekezést készíteni belőle.

A minisztérium arra is felkészült, hogy a lustább diákok egyszerűen csak kimásolják majd az interneten olvasottakat, ami nem lenne más, mint a puskázás modern formája: a tanároknak módjuk lenne ellenőrizni az igénybe vett weboldalakat, hogy kiszúrhassák, ha valaki csupán idegen tollakkal ékeskedett saját gondolatainak megfogalmazása helyett.

A diákok mindenesetre nagyon lelkesek, meggyőződésük, hogy ily módon az érettségi sokkal közelebb áll majd ahhoz, ahogy nap mint nap információkat gyűjtenek házi feladataikhoz.

Amennyiben a kísérlet sikerül, 2011-től már általánossá is válhat a web-érettségi Dániában.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×