eur:
389.74
usd:
365.14
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Két évig tartották fagyasztóban a halott gyermeket

Két fia is meghalt egy fiatal nőnek, mindkettőt el akarta hamvasztatni. Amikor a második temetését tartották volna, közölték vele, hogy a csecsemőt már elhamvasztották az engedélye nélkül, de az első fia holtteste még a fagyasztóban van.

Két évig tartott fagyasztóban egy csecsemőt egy angliai kórház az anyja tudta nélkül. Az eset kiderülése után azt ígérték, sose történik ilyen mégegyszer.

Leanne McCabe azt kérte a Warrington Kórháztól, hogy hamvasszák el elsőszülött fiát, Ty-t, aki 12 hetesen hunyt el 2006 szeptemberében. A 25 éves nő csak akkor találta meg fia holttestét, mikor második fia, az úgyszintén elhunyt Jonah temetését intézte.

Miután Jonah 2008 májusában meghalt, az orvosok azt mondták a nőnek, hogy három hónapot várnia kell, míg eltemetheti fiát, mivel a boncolás és a halál okának megállapítása eltart egy darabig. Aztán három hónap múltával azt a választ kapta, Jonah-t az engedélye nélkül elhamvasztották, de Ty holttestét még nem temették el.

McCabe vizsgálatot követelt, aminek következtében kiderült, hogy a kórház több család kívánságát sem vette figyelembe. A szóvivő elnézést kért az esetekért, elmondása szerint azok oka adminisztratív hiba volt. Az eljárást pedig módosították, és végül a családok akaratának megfelelően jártak el.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×