eur:
404.21
usd:
373.83
bux:
74509.8
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

"Ipari szabotázsként" került az ürülék a fagylaltba?

Egy ausztráliai éttermet azzal vádolnak, hogy egy öttagú családnak emberi ürülékkel megspékelt fagylaltot szolgált fel. A család beperli a helyet.

Az ausztráliai Sydney-ben élő Whyte-családnak a város egyik éttermében egy nagy tálban fagylaltot szolgáltak fel, tetején sűrű csokoládéval.

Amikor azonban a feleség megkóstolta a desszertet, azonnal rosszul lett. "Ahogy a kanalat az ajkaimra érintettem, már éreztem a bűzt. Visszaöklendeztem a fagylaltot, és kiköptem a szalvétára" - mesélte a nő, akinek barátnője, miután megszagolta a desszertet, felkiáltott: "Te jó ég, ürüléket szolgáltak fel nekünk!"

Az étterem tagadja a vádakat, és 5 ezer ausztrál dollárt, vagyis mintegy 670 ezer forintot ajánlott fel a családnak, amely azonban nem fogadta el a pénzt, mert úgy döntött: 1 millió ausztrál dollárra, vagyis közel 135 millió forintra perli a helyet.

Az étterem tulajdonosa zsarolásnak véli a család követelését. Tony Williams ugyanakkor hozzátette: ha bebizonyosodik, hogy valóban emberi ürülék volt a fagylaltban, akkor az valószínűleg "ipari szabotázs" eredményeként kerülhetett bele.

A férj mintát vett desszertből, majd bevizsgáltatta azt. A tesztet elvégző intézet jelentése szerint a minta valóban rendkívül kellemetlen szagot áraszt, és vannak benne olyan adalékok, amelyek emberi ürülékhez hasonlítanak.

Az ügyet az ausztrál rendőrség és a hivatalos egészségügyi szervezetek is vizsgálják. Az eset óta az étterem a szóban forgó fagylalt felszolgálását szünetelteti, és együttműködik a hatóságokkal.

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Többek között a dübörgő gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a hangulatot ma a tőzsdéken, az amerikai piacnyitás előtt érkeznek például a nemrég botrányba keveredett McDonald's friss számai. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában óvatos elmozdulások vannak egyelőre, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×