eur:
388.54
usd:
361.48
bux:
68925.16
2024. május 8. szerda Mihály

Szellemjárás: az öt legtöbbet kísértett hely Amerikában

Tudta, hogy még a washingtoni Fehér Ház, az amerikai elnökök rezidenciája sem mentes a szellemjárástól? Igaz, ma már ritkán bukkan fel a folyosókon az épület egy-egy volt lakója. A winchester föltalálójának özvegye pedig egy médium tanácsára állandóan újabb szobákat építtetett hozzá kastélyához, hogy így meneküljön a férje által föltalált fegyver áldozatainak kísértetei elől. A LiveScience.com összegyűjtötte az öt "legszellemesebb" egyesült államokbeli épületet.

A Winchester-ház

Sarah, a híres fegyvergyáros, Oliver Winchester özvegye 1881-ben azt vette a fejébe, hogy védelemre van szüksége a férje által föltalált fegyver áldozatainak lelkei miatt. Egy médium azt tanácsolta neki, hogy folyamatosan toldozgassa új szobákkal San José-i kastélyát. Hogy a falakon keresztül könnyedén közlekedő szellemeknek ez milyen nehézséget okozott, azt nem tudjuk. Sarah 1922-es haláláig száz új szobát építettetett a házhoz. A dolog túl jól sikerülhetett, mivel állítólag halála után a saját szelleme kísértett tovább a kastélyban, amely ma a paranoia emlékműve és turistalátványosság.

Az Amityville-i horror

Az Amityville-család hat tagját ölte meg 1974. november 13-án a család egyik ifjú sarja, Ronald Jr. ("Butch") DeFeo. A bírósági tárgyaláson DeFeo azt vallotta, hogy démoni erők vették rá a gyilkosságra. A ház új tulajdonosa később arról panaszkodott, állandóan szellemszerű, paranormális jelenségek kísérik napjait. A történetből könyv és film is született. A dolognak soha senki nem járt utána, DeFeo ügyvédje pedig úgy nyilatkozott, a történet beugratás volt.

Az Alcatraz

A Los Angeles-i öböl sziklaszigetén épült, hírhedt börtön működése 29 éve alatt rengeteg gyilkosságnak, lázadásnak, halálnak volt a tanúja. Falai közt állítólag rendszeresek a megmagyarázhatatlan eredetű sikolyok, időnként maguktól záródnak be a cellaajtók.

A Fox-nővérek otthona

A valaha létezett talán legfontosabb, szellemek által kísértett hely a Fox-ház, amelynek még egy vallás is köszönheti a létét. A Nyugat-New York-i Hydesville-ben 1848-ban két nővér, Maggie és Katie Fox beszélgetni kezdett egy volt házaló szellemével. Állítólag számos szeánszot tartottak, ahol a szellemek kopogásokkal válaszoltak. Sokan, köztük az édesanyjuk is azt állította, amit a lányok művelnek, az igazi, őszinte kapcsolat a halottakkal. A lányok viszont később beismerték, hogy ők csinálták a hangokat, és csak afféle csínytevés volt az egész. Sőt, még azt is bemutatták, hogyan jártak túl az emberek eszén. De a történet önálló életre kelt, és megszületett belőle a spiritualizmus.

A Fehér Ház

Az amerikai elnökök otthona, a Fehér Ház sem menekült meg a szellemektől. A létesítmény számos viszontagságon ment keresztül attól kezdve, hogy 1814-ben a ház leégett a brit csapatok miatt, számos gyilkossági kísérleten keresztül egészen addig, hogy megjelent benne Abraham Lincoln szelleme. Az elnök özvegye, Mary Todd ezután fejest ugrott az okkult tudományokba, és szeánszokba kezdett. Mások Andrew Jackson, Dolley Madison vagy épp Abigail Adams szellemét látták föltűnni a Fehér Ház folyosóin, habár mamár ritkán bukkannak fel a holt lelkek az amerikai elnökök rezidenciáján.

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×