eur:
389.59
usd:
361.88
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Felbőszítette a krokodilt, hogy lelőtték a riválisát

Hídépítő munkásokra támadt egy krokodil Ausztráliában; az állatot talán az bőszíthette fel, hogy területén keresztüllebegett egy orvvadászok által lelőtt fajtársának a teteme. A felbőszült krokodil rezervátumba kerül.

Egy hatalmas krokodil terrorizálta azokat a munkásokat, akik egy híd építésén dolgoztak a Carpenteria-öbölben, az ausztráliai Északnyugat-Queenslandben. A majd' hat méter hosszú akkor vált agresszívvá, hogy orvlövészek lelőtték a rivális hímet.

A rendőrség már nyomoz a rejtélyes lövés ügyében, amely mind a helyieket, mind a krokodilokat felbőszítette.

"Ez a szörny nagyon dühös - jegyezte meg egy helyi járókelő. - állandóan a híd körül úszkál, és mindent elkap, ami a vízbe kerül. A munkásoknak állandóan a hátuk mögé kell nézniük."

A krokodil akkor húzta fel magát, amikor egy lelőtt állat tetemét vitte keresztül a víz a territóriumán. A munkások egy 4,4 méteres daruval húzták ki a halott hüllőt a vízből. Késő éjjel aztán egy ismeretlen skalpvadász levágta annak fejét. Ez pedig általános fölháborodást váltott ki a városkában.

"Ekkora hülyeséget, ez az ökoszisztéma totális meg nem értésére utal. A krokodil megölése felboríthatja a folyó egyensúlyát - jegyezte meg Kevin Anderson, a városi tanács egyik tagja. - Most az a hatalmas állat, miután felbőszült az átúszó tetemen, legalább három másikat fog megölni, hogy elfoglalja a területüket."

Egy krokodil illegális kilövése tizenötezer ausztrál dollár büntetést von maga után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×