eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kis híján az ujjába került a cápa kiszabadítása

Vidáman indult a tengerre a halászhajó kormányosa, a hálóba azonban cápa került. Épphogy megmaradt a halász ujja, amikor a vergődő állat megharapta, ráadásul a hajó megfeneklett.

Húszórás kitérőt volt kénytelen tenni egy garnélarákra szakosodott halászhajó hétfőn, mivel személyzetének egyik tagját megtámadta egy cápa. A Xanadu I ráadásul ötven méterre az észak-ausztrál Darwin városának kikötőjétől megfeneklett az apály miatt.

A 43 éve Quentin Gorrellt, akit a kezén kapott meg a cápa, végül egy rendőrségi gumicsónak vitte ki a partra, hogy onnan azonnal kórházba szállítsák. Jobb mutatójja izmait csontig átmetszették az állat fogai. Így is szerencsésnek tartja magát, hogy a bronzcápa csak a kezén tudta megsérteni.

Az állatot egy olyan hálóval sikerült kihalászni, amely pont arra lett volna hivatott, hogy ne lehessen vele kifogni olyan tengeri élőlényeket, mint a cápák vagy a teknősök.

A ragadozó akkor kapta meg Quentin Gorellt, amikor a hajókormányos társaival megpróbálta kiszabadítani és visszaengedni a tengerbe.

"Szinte teljesen leharapta az ujjamat - mondta a sérült. - Először nagyon megijedtem, aztán szétáradt bennem a fájdalom. Rengeteg vért vesztettem, el is sápadtam rendesen. Mikor végre megláttam a kikötőt, nagyon megörültem!"

Mint elmesélte, reménytelen volt, hogy a hajó kiszabaduljon az iszap fogságából. A melbourne-i férfi húsz éve dolgozik Darwinban a hathónapos garnélarákszezon alatt. A baleset óta már újra a tengerre szállt a kiszabadított Xanadu I legénységével.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×