eur:
389.28
usd:
362.15
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Az ínyenc szakács anyatejből készíti az ételeket

Anyatejből készítene ételt egy svájci étteremtulajdonos. A szakács szerint az emberi tej az egyik legtermészetesebb dolog a világon, a hatóságok azonban nem így gondolják: élelmiszerhigiéniai vizsgálatot indítottak ellene.

Bár Svájc híres tehenészeteiről és tejtermékeikről, egy szakács mégis úgy gondolta, mindez nem ad elegendő hírnevet az országnak. Azt tervezi, hogy emberi tejből készült ételeket készít.

Hans Lochernek patinás étterme van egy Iberg nevű falucskában, nem messze Winterthurtól. A férfi hirdetést adott fel az újságokban, amely szerint anyatejdonorokat keres.

Mindez egyesekből pozitív visszhangot váltott ki, a helyi hatóságok azonban nem nézik túl jó szemmel a vállalkozást. A hivatalok már kevésbé vélik úgy: mindez jót tesz az ország hírnevének.

Az egyik élelmiszerellenőrzési hivatal peres eljárást indított a szakács és a donorok ellen, akiknek literenként tíz eurót ígért a tejért az étteremtulajdonos.

A férfi egyébként számos, anyatejet tartalmazó étel receptjét kidolgozta, amikor megszületett a lánya. A többi mellett currys bárányt készít anyatejalapból, de antilophúshoz vagy levesek készítéséhez is felhasználja azt.

A szakács egyszer meg is viccelte a barátait, mert az ételt úgy szolgálta fel számukra, hogy nem szólt annak összetevőiről. Elégedetten nyugtázta, hogy mindenkinek ízlett az eledel, és csak akkor közölte velük: anyatejet ettek.

Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Már az EU legerősebb országa is lesújtana az új szuperhatalomra

Már az EU legerősebb országa is lesújtana az új szuperhatalomra

Tisztességes EU-Kína kapcsolatokra és egyenlő versenyfeltételekre van szükségünk - ismételte meg Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, aki szerint meg kell védeni az európai gazdaságokat, ha Kína nem biztosít tisztességes piacra jutást - Joachim Nagel, a Bundesbank elnöke. A Kínával fenntartott kereskedelmi kapcsolatok terén az EU keményebb álláspontja máris a kínai elektromos járművek támogatásának vizsgálatához vezetett, ami júliusra új vámokat eredményezhet – számolt be a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×