eur:
389.3
usd:
362.6
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Felgyújtották a vonatot a dühös utasok

Felgyújtottak egy vonatkocsit és megdobálták a jegypénztárakat a dühös Buenos Aires-i ingázók, akik egy tönkrement mozdony miatt nem jutottak be a munkahelyükre.

Dühödt utasok borították lángba egy személyvonat egyik kocsiját; az háborította fel őket, hogy a járat nem indult el a menetrend szerint, ezért sokan nem értek be a munkahelyükre.

Az esetről több tévécsatorna is mutatott felvételeket: jól látszott, ahogy sűrű fekete füst gomolyog a kocsiból a Merlo állomáson, Buenos Aires egyik nyugati külvárosában, míg a következő megállóban várakozó utasok kövekkel dobálták meg a jegypénztárakat és elállták más, indulni készülő vonatok útját.

"Megértjük, hogy az embereket dühíti, ha a vonatok késnek vagy nem indulnak el, de ilyen támadást egyszerűen nem indíthatnak a közszolgáltatók ellen" - mondta Gustavo Gago, a TBA vasúttársaság szóvivője.

Az argentin vasutak meglehetősen megbízhatatlanok, az utasok pedig időnként nem tudják visszafojtani indulatainak: tavaly is előfordult vonatkocsi-gyújtogatás egy főpályaudvaron, akkor az ingázók a rendőrökkel is összecsaptak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×