eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Chihuahuák, a rombolás nagymesterei

Gondolta volna, hogy méretükhöz képest a chihuahuák okozzák a legtöbb kárt a gazdájuknak? Pedig így igaz - derítette ki egy új kutatás.

A legtöbb megrágott vezetékért, összetört vázáért és bemocskolt szőnyegért a dán dogok felelősek, ám a rongálásban a legapróbb ebek, a chihuahuák könnyedén felveszik velük a versenyt.

Egy új kutatásból kiderül, hogy a dogok átlagosan közel 670 fontnyi - nagyjából 200 ezer forintnyi - kárt okoznak gazdájuknak életük során, ám a rombolási listán szorosan mögöttük ott vannak a pöttöm társasági kutyák a maguk 190 ezer forintos tételével.

A harmadikok a masztiffok, őket a basset houndok követik, míg a sorban az ötödikek a whippetek, azaz a törpeagarak, de "jól teljesítenek" még az angol szetterek, a buldogok és a boxerek is.

"Nem csoda, hogy a dán dog áll az első helyen, a méretei és a puszta tömege miatt is rengeteg kárt okozhat. Az már meglepő, hogy a chihuahuák lettek a másodikok; elképesztő, hogy a legkisebb kutyák ekkora pusztítást képesek véghezvinni" - mondta a kutatást megrendelő biztosítótársaság munkatársa, Mike Pickard.

A kutyák a legtöbbször azért tesznek kárt valamiben, mert unatkoznak, ám a gazdik legnagyobb része inkább előteremti az összeget a megrágott cipő vagy széttépett kanapé kicserélésére.

Az ebek leggyakrabban a szőnyegeket teszik tönkre, és az ajtókon hagyják ott körmeik nyomát, de sok ruhát is cafatokra szednek, ha épp nincs jobb dolguk. A legtöbb kárt kölyökkorukban okozzák a kutyák, ám a háromezer gazdi közül négyszáznál is többnek kedvence felnőtté válása után is szembe kell nézniük a rombolással.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×