eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nem készül több kucsma a medvékből?

Levetetné a hagyományos medveszőr kucsmát a Buckingham-palota őreivel a PETA nemzetközi állatvédő szervezet, amelynek képviselői kedden találkoznak a brit védelmi minisztérium illetékeseivel, hogy megvitassák a kérdést.

Átterveztetné a királyi testőrök által viselt kucsmákat a PETA (People fog the Ethical Treatment of Animals) nemzetközi állatvédő szervezet: a hagyományosan a kanadai fekete medve bőréből, szőréből készült fejfedőt szerintük megfelelően pótolhatná egy szintetikus anyagból előállított kalpag.

A korábban javasolt terveket nem fogadták kitörő örömmel a brit védelmi minisztérium illetékesei, ezért a PETA képviselői újabb elképzeléseket mutatnak be nekik a keddi találkozón. Van vészforgatókönyvük is arra az esetre, ha ezek sem tetszenének: az ügyben már megkerestek több divattervezőt is, többek között Vivienne Westwoodot és Stella McCartney-t is.

A PETA európai vezetője, Robbie LeBlanc elmondta: a szervezet munkatársai gyakran mesélnek a Buckingham-palota előtt bámészkodóknak a kucsmákról. "A legtöbben azt hiszik, hogy műszőrme, és amikor megtudják, hogy valódi, és, hogy minden egyes fejfedő elkészítéséhez meg kell ölni egy medvét, megdöbbennek" - magyarázta.

Az elmúlt öt évben a brit védelmi minisztérium 320 ezer fontot, azaz közel 94 millió forintnak megfelelő összeget költött medveszőr kucsmák beszerzésér. Azokat a leopárdbőrből készült ruhadarabokat, amelyeket a dobosok viselnek a különböző ünnepélyeken, már műre cserélték.

A tárca szóvivője elmondta: a minisztérium nincs a szintetikus alapanyagok felhasználása ellen, amennyiben azok ugyanolyan jól védik az őröket az időjárás viszontagságaitól, mint a medveszőr kucsma. Sajnos eddig még nem sikerült megtalálni a megfelelő megoldást - jegyezte meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×