eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kalóztámadás ért egy hajót a Földközi-tengeren - nézze meg!

Kirabolta egy izraeli tulajdonú luxusjacht kilenc utasát négy kalóz Korzika szigetétől délre, vasárnap éjjel. A nyaralók összesen 38 millió forintot fizettek az egyhetesre tervezett útért. Az ötven méter hosszú luxusjachtnak még helikopterleszállója is van.

Kirabolt egy luxusjachtot a Földközi-tengeren négy maszkos kalóz. A kapitányt arra kényszerítették, hogy ürítse ki a hajó széfjét, összegyűjtötték az utasok készpénzét, valamint értékeit, majd elhajóztak. Az akció kevesebb mint tíz percig tartott.

Az ötven méter hosszú hajó Korzika szigetétől mérföldekre horgonyzott,amikor vasárnap éjjel megtámadták a kalózok. A kilenc utas összesen 38 millió forintot fizetett az egyhetes nyaralásért.

A Tiara nevű jacht Jonathan Lietersdorf izraeli milliomosé, és állítólag a legnagyobb vitorláshajó, amely át tud kelni a Panama-csatornán.

A jacht belső terei faborításúak, bőrkárpittal, kandallóval, amivel arktiszi utakat is meg lehet tenni. Még helikopterleszálló is van a hajón.

A luxusjachtokat gyakran támadják meg Szomália vagy a Fülöp-szigetek környékén, de az európai vizeken ritka az ilyesmi. A Földközi-tengeren évek óta nem történt említésre méltó kalóztámadás.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×