eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Mégsem koponyadarabot találtak a borzalmak otthonában?

Kivették a bizonyítékok sorából azt a koponyaszilánknak hitt tárgyat, amely miatt megkezdték a Jersey szigetén álló, egykori nevelőotthon átvizsgálását, a szakértők szerint ugyanis valószínű, hogy az csak egy darab fa.

A koponyacsontnak hitt darabra február végén bukkantak rá a rendőrök az egykor nevelőintézetként működött Haut de la Garenne-ben, aminek nyomán átfogó vizsgálatot rendeltek el. A kutatás során az épületben négy titkos pincehelyiséget és bántalmazásra utaló bizonyítékokat - tejfogakat, vérrel átitatott textildarabokat és béklyókat - tártak fel a szakértők.

A jersey-i rendőrség gyilkossági ügyben indított nyomozást - amelynek során száznál is többen jelentkeztek, hogy elmeséljék megrázó élményeiket abból az időből, amikor a Haut de la Garenne-ben nevelkedtek -, ám most úgy tűnik, hogy az első kézzel fogható bizonyíték, amely miatt kipattant az ügy, mégsem használható.

A csontdarabnak hitt tárgyat március elején vizsgálták meg szakértők, és azt találták, hogy nem tartalmaz elég kollagént, így nem lehet meghatározni a pontos korát. A további elemzésekből aztán kiderült, hogy a szilánk valószínűleg egy fadarab, ám, ha mégis csont, akkor 1940 előttről való.

A rendőrök szerint a nyomozás folytatására nincs hatással, hogy a darabot ki kell venni a bizonyítékok közül, ráadásul nem is ez volt az egyetlen, amit korábban emberi csontmaradványként azonosítottak: a további 19 szilánknak még fontos szerepe lehet az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×