eur:
398.73
usd:
364.25
bux:
74011.67
2024. október 9. szerda Dénes

Családját templomba küldte, hogy zavartalanul kínozhassa lányát

Josef Fritzl, az amstetteni rém háza pincéjébe bezárt lányát zavartalanul zaklathatta, amikor felesége és többi gyereke a templomban voltak. Azok, akik ismerték Fritzléket azt mondják: teljesen normális katolikus családnak tűntek.

Egy teljesen átlagos katolikus család képét mutatták Fritzlék, akik közül a most 12 éves fiú, Alexander még büszke első áldozó is volt. Sem a fiú, sem pedig a gyülekezet nem sejtette, hogy az apa a ház alatt kialakított börtönrendszerben tartja fogva eltűntnek hitt lányát.

Elképesztő, mennyire normálisnak néztek ki - mondta az egyik osztrák lapnak egy szülő, aki Fritzlékkel együtt járt a templomba. Az viszont neki is feltűnt, hogy az apa egyszer sem jelent meg az istentiszteleten.

A borzalmas részletek napvilágra kerülésével kezd összeállni a kép: amíg felesége és három gyereke a templomba ment, a most 73 éves Josef Fritzl zavartalanul kínozhatta a föld alatt bezárt lányát, Elizabethet, akitől hét gyereke született.

Az egyik közülük Alexander, aki 10 évesen lett első áldozó. Elizabeth őt is a tömlöcben szülte meg, de néhány hónap elteltével Fritzl elvitte a börtönből, és magához vette. Elizabeth-tel egy levelet íratott, amelyben megmagyarázza, hogy nem akarja felnevelni a kisfiút, ezért hagyja őt a küszöbön.

Alexnek született egy ikertestvére is, aki azonban néhány nappal világrajövetele után meghalt. Fritzl a holttestet elvitte, és a kert szemétégetőjébe dobta.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×