eur:
399.35
usd:
364.16
bux:
74284.77
2024. október 9. szerda Dénes

Elképesztő rekordot döntött meg az illuzionista

Elképesztő rekordot állított fel egy David Blaine Oprah Winfrey tévéshow-jában: az amerikai illuzionista több mint 17 percig tartotta vissza lélegzetét, miközben egy vízzel teli tartályban lebegett.

A mutatvány előtt David Blaine tiszta oxigént szippantott, hogy a szén-monoxid kiürüljön a véréből, majd egy vízzel teli tartályba merült; 17 perc és 4 másodperc után bukkant a felszínre.

"Nagyszerűen érzem magam" - mondta Oprah Winfrey-nek az illuzionista, miután levegőhöz jutott.

Blaine elárulta: eredetileg 23 percet akart a vízzel teli gömbben tölteni, a mutatvány utolsó perceiben azonban már abban is kételkedni kezdett, hogy sikerül megdöntenie korábbi rekordját, mivel a szíve túl gyorsan és szabálytalanul vert.

Az illuzionista sok őrült mutatvánnyal szórakoztatta már az izgalomra éhes közönséget: egyensúlyozott egy 25 méteres pózna tetején, ásták már el koporsóban egy hétre, és élt 44 napon át egy londoni daruról lógó átlátszó dobozban.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: álljanak a béke mellett!

Orbán Viktor: álljanak a béke mellett!

Éles hangon válaszolt a magyar kormányfő az EU-elnökségi programbeszédére reagálók felszólalásaira. Kritizálta az Európai Bizottság elnökét és a néppárti frakció vezetőjét is. Kitért arra is, hogy Nyugat-Európában hány orosz dolgozik országonként, és hogy miként kereskednek "fedett módon" az oroszokkal EU-tagállamok.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, míg Ázsiában vegyes mozgásokat láttunk ma reggel. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt csak minimálisak az elmozdulások. A gazdasági adatokat tekintve, ma a német külkereskedelmi mérleggel és Japán gépipari rendelésállományával indult a nap, majd délután az Egyesült Államokban a jelzáloghitel-igénylések számának változásáról vallanak, míg a Fed jegyzőkönyve betekintést nyújt a központi bank monetáris politikájának jövőbeni alakulásába.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×