eur:
402.07
usd:
366.21
bux:
74032.43
2024. október 8. kedd Koppány

"Isten áll majd bosszút helyettem fiam és Diana hercegnő haláláért"

Beletörődött a bíróság döntésébe Mohamed al-Fayed: fenntartásokkal bár, de elfogadja, hogy fia, és Diana hercegnő gondatlanságból elkövetett emberölés áldozata lett. Az üzletember azt mondta: Isten áll majd bosszút helyette.

Elfogadja a fia és Diana hercegnő halálának körülményeiről szóló bírósági döntést Mohamed al-Fayed, aki közölte: felhagy egy évtizede tartó harcával, amelynek során azt próbálta bebizonyítani, hogy a pár gyilkosság áldozata lett 1997. augusztus 31-én, Párizsban.

A Harrods üzletlánc tulajdonosa a brit ITV-nek adott nyilatkozatában azt mondta: megtett mindent, hogy kiderüljön, miért kellett meghalnia fiának, és most, hogy megszületett a végső döntés, fenntartásokkal bár, de elfogadja azt. "Isten áll majd bosszút helyettem" - tette hozzá Mohamed al-Fayed.

Az ítélet szerint a hercegnő, a barátja és a sofőr halálát követelő baleset oka ez utóbbi, Henri Paul gyorshajtása, valamint a paparazzók viselkedése volt. A tragédiához hozzájárult, hogy az este folyamán Paul alkoholt fogyasztott, és az is, hogy sem a hercegnő, sem Dodi al-Fayed nem kötötte be a biztonsági övet.

Elég volt

Mohamed al-Fayed elmondta: jogászai tájékoztatták fellebbezési lehetőségéről, ő azonban úgy döntött, nem kíván élni azzal. "Sokat gondolkodtam, és úgy határoztam, hogy ideje elfogadni az ítéletet, de nem ismerem el azt száz százalékosan, mert a szakértő nem tárt fel minden lehetséges bizonyítékot" - jegyezte meg az üzletember.

Dodi al-Fayed édesapja, bár engedett, nyilvánvalóvá tette: nem lehet meggyőzni arról, hogy a párt nem a brit titkosszolgálat emberei ölték meg, Fülöp herceg, Diana apósának utasítására. "A legfontosabb, hogy a bíróság is úgy látta: nem baleset, hanem gyilkosság történt. Ez elégedettséggel tölt el, mert bizonyítást nyert, hogy a fiamat és a hercegnőt megölték" - mondta az üzletember.

Miközben a walesi hercegnő fiai, Vilmos és Harry herceg már bejelentette, hogy egyetért a bírósági döntéssel, és hasonlóképpen nyilatkozott a brit miniszterelnök, Gordon Brown is, kiderült, hogy az ügy még nem zárult le teljesen: Paul Burrellt, Diana egykori komornyikját hamis tanúzás gyanúja miatt hamarosan kihallgatják.

Címlapról ajánljuk
MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

A tervek szerint jövőre megkezdődnek azok a vasúti pályafelújítások, melyek eredményeként a jövőben kevesebb késéssel közlekedhetnek a vonatok – mondta az InfoRádióban a MÁV-csoport vezérigazgatója. Hegyi Zsolt hozzátette: idén nyáron a balatoni vonalon is voltak komolyabb fennakadások, ezeken menetrendi átszervezéssel változtatna a vasúttársaság a 2025-ös főszezonban.

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Múlt pénteken végül sikerült javítaniuk a közel-keleti konfliktus eszkalálódásával terhelt heti teljesítményükön a tőzsdéknek, részben a vártnál jóval erősebb amerikai munkaerőpiaci adatnak köszönhetően. A pozitív momentum úgy tűnt, hogy a hét elején is kitart, hiszen Ázsiában emelkedtek ma a tőzsdék - bár kínai piacok egy része továbbra is zárva tartott -, és Európában is pozitív felütéssel indult a nap, ezt követően elbátortalanodtak a befektetők és oldalazást láttunk Európában, az amerikai tőzsdék pedig egyre nagyobb mínuszban vannak. Eközben a geopoltikai feszültségek fokozódásának köszönhetően nagyot ugrott az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×