INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Másfél millió eurót követel volt férjétől a pornósztár

InfoRádió / MTI
Staller Ilona, alias Cicciolina bejelentette, hogy bírósági úton pereli ex-férjét Jeff Koons képzőművészt azért a másfél millió euróért (közel 400 millió forint), amivel fia tartásdíjaként tartozik.

A magyar származású, Olaszországban pornófilmjeivel Cicciolinaként elhíresült Staller kedden nyújtotta be a bírósági papírokat a manhattani legfelsőbb bírósághoz.

A periratok szerint Koonsnak havi 15 ezer eurót (csaknem 4 millió forint) kellett volna fizetnie fia eltartásáért. Ezt egy olasz bíróság rendelte el 2007 júniusában. A művész azonban 1998 októbere és 2007 decembere között mindössze 191426 eurót (közel 50 millió forint) utalt át a most 15 éves Ludwig Maximilian javára.

Staller és Koons 1990-ben jöttek össze. A pornósztár az amerikai művész erotikus fotóihoz, festményeihez és szobraihoz állt modellt. Egy évvel később, Budapesten kötöttek házasságot, amely három évig tartott. A New York-i válás során a bíróság Koonsnak ítélte a kisfiút, ám az anya Olaszországba szökött vele.

Staller olasz állampolgárként ott is beadta a válási keresetet, és a helyi bíróság az ő felügyeletére bízta a gyereket.

Az apa azóta csaknem 4 millió dollárt költött jogászokra, hogy megpróbálja visszaszerezni a fiát.

Jeff Koons a posztmoderm művészet egyik apostola, munkái a londoni Királyi Akadémiától a sydneyi Kortárs Művészeti Múzeumon át a bilbaói Guggenheim Múzeumig számos jelentős gyűjteményben megtalálhatók.

A címlapról ajánljuk