eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Ön kit választana Hitler és Frankenstein közül?

Nincsenek könnyű helyzetben az indiai Meghálaja állam lakói, akiknek a március 3-i helyi választásokon többek között Adolf Lu Hitler-Marak és Frankenstein Momin között kell választaniuk. A politikusoknak természetesen (a nevükön kívül) semmi közük nincs hátborzongató elődeikhez.

Hitler és Frankenstein között is választaniuk kell Meghálaja indiai állam lakóinak a március 3-i helyi választásokon. Adolf Lu Hitler-Marak és Frankenstein Momin a választók kegyeiért versengő két politikus teljes neve, és igazában semmi közük a nevük által felidézett szörnyetegekhez.

Az India északkeleti részén lévő, alig 2,3 milliós, többségében keresztény lakosú Meghálaja lakói nem nagyon tudnak angolul és gyermekeiknek nem egyszer adnak olyan gyakran hallott idegen neveket, amelyeknek eredete ismeretlen számukra.

Így a shillongi parlament 60 mandátumáért versengő 331 jelölt között akad Moonlight (Holdfény), Hilarious és Billykid keresztnevű is.

A jelek szerint tehát az egzotikus vagy riasztó név nem akadálya a politikai pályának Meghálajában, sőt. "A szüleim nem tudták, ki volt Hitler, talán tetszett nekik a név, de annyi biztos, hogy én nem vagyok diktátor" - mondta a bajszos és kopasz Hitler-Marak, aki korábban az indiai állam erdőügyi minisztere is volt. Vetélytársa sem akárki, Frankenstein-Momin oktatási miniszter is volt.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×