eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Hatalmas bukás volt az Oscar-gála

Minden idők egyik legalacsonyabb televíziós nézettségét hozta az Egyesült Államokban a helyi idő szerint vasárnap éjszaka megrendezett Oscar-díjkiosztó gála. Az első adatok szerint az eseményre mintegy 32 millióan voltak kíváncsiak a tavalyi 41 millióval szemben.

Hatalmasat bukott az Oscar-gálát közvetítő amerikai ABC televíziós társaság, hiszen az idei volt az egyik legalacsonyabb nézettségű díjkiosztó a jelenlegi mérési rendszer 1974-es bevezetése óta.

A Nielsen médiakutató intézet előzetes adatai alapján a filmvilág legjelentősebb eseményére idén 32 millió amerikai volt kíváncsi, ami jelentős visszaesés a tavalyi 41 millióhoz képest, annak ellenére, hogy az idei műsorvezető, Jon Stewart sokkal jobb kritikákat kapott, mint tavaly Ellen DeGeneres.

Az elemzők szerint a visszaesés egyik fő oka a legnagyobb esélyes filmekben keresendő, hiszen mind a Nem vénnek való vidék, mind a Vérző olaj tematikája taszítja a női nézőket, akik emiatt elpártoltak a gálától.

Az idei nézettség (vagy érdektelenség) alulmúlta az eddigi legrosszabb évnek számító 2003-mast is. Akkor az iraki háború megindulása miatt összesen 33 millióan voltak kíváncsiak a gálára.

Az ABC - próbálva menteni a menthetőt - közleményben reagált az adatokra, hangsúlyozva, hogy azok nem tartalmazzák azokat a nézőket, akik az Amerikában egyre elterjedtebb digitális rögzítés (például a TiVO rendszer) előnyeit felhasználva nézték a gálát.

Az ABC utalt a többi idei hasonló gála alacsony nézettségére is, a Golden Globe-ot hozva fel példaként. Más kérdés, hogy az Oscar-díj előzetesének is tekintett gála idén a forgatókönyvírók sztrájkja miatt nem volt más, mint egy csillogó sajtótájékoztató...

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×