eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Antidepresszánst szedő papagájok

Nagy-Britanniában egyre gyakoribb, hogy az emberek számára a depresszió ellenszereként kifejlesztett Prozacot házi kedvenceknek adják - derült ki egy friss, állatorvosok bevonásával készült felmérésből.

A depresszió gyakran az állatoknál is jelentkezik, a legrosszabb hatást a trópusi madarakra, például a papagájra gyakorolja a betegség. A depresszió leggyakoribb kiváltója a háziállatoknál az, hogy gazdájuk napközben magukra hagyja őket.

Az állatok előbb unatkozni kezdenek, majd frusztráltak lesznek. Ez nagyon gyakran, esetükben is - ugyanúgy, mint az embereknél -, depresszióba torkollik. A madaraknál ez gyakran abban jelentkezik, hogy kitépdesik tollaikat, vagy más módon tesznek kárt magukban.

A depresszió kezelésére világszerte a leggyakrabban a Prozacot használják, legalábbis az embereknél.

A Prozacot azonban újabban állatoknak is adják, letöbbször trópusi madaraknak kérik a gazdák. Használata egyre jobban terjed, annak ellenére, hogy a leírásában az szerepel: csak a legsúlyosabb esetben alkalmazható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×