eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Rémisztő ragadozót fogott a gyanútlan horgász

Különleges és veszélyes halat fogott a Witham-folyóban egy brit horgász. A horogra egy Délkelet-Ázsiában honos, ragadozó halfaj egyik példánya akadt.

Hatvan centiméter hosszú, a Brit-szigetek vizeiben nem honos halfaj egyik példánya akadt a minap Andrew Adler horgára: a férfi egy vörössávos kígyófejű halat fogott a nagy-britanniai Lincolnshire megyében.

A férfi - aki eredetileg csukát akart fogni - több fotót készített a hegyes fogakkal teli szájú halról, majd szakértőknek is megmutatta, akik megerősítették: valóban a gyilkos ragadozóról van szó.

A vörössávos kígyófejű halat, amely elpusztítja a halakat és a békákat egyaránt, tilos Nagy-Britanniába importálni. Valószínű tehát, hogy a példányt valaki becsempészte az országba, később pedig valamilyen okból szabadon engedte.

A halfaj a természetvédők rémálma: ha bejut egy élőhelyre, hamarosan óriási pusztítás veszi kezdetét. Amikor 2002-ben az Egyesült Államok több tavában is elszaporodott, fegyvereseket fogadtak, hogy lőjék ki őket, amikor a partra másznak.

A brit állami állatvédelmi ügynökség szóvivője szerint a vörössávos kígyófejű hal nem tud hosszabb ideig megélni a hidegebb vizekben, ennek ellenére azonban veszélyt jelent.

A szóvivő figyelmeztetett: bármilyen hal brit vizekbe engedése büntetést von maga után, ráadásul súlyosan veszélyezteti az élőhelyeket.

Andrew Adler nem engedte vissza a ragadozót a Withambe: miután a hal elpusztult, megszabadult tőle.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×