eur:
398.81
usd:
360.11
bux:
74210.55
2024. október 2. szerda Petra

Házi őrizetből lógott ki gyilkolni

Elektromos jelzőberendezést kellett volna viselnie, és nem hagyhatta volna el otthonát az az angol fiatal, aki halálra késelte egy barátját egy átitalozott éjszaka után. A jeladó a berendezést szállító cég szerint a bíróság hibája miatt nem volt felszerelve a gyilkosság idején.

A 17 éves Kieran Wright egy parti után gyilkolta meg iskolatársát, a 15 éves Michael Morgant a West Sussex grófságban lévő Lancingben. Kieran Wright az áldozat fején és nyakán harminc sebet ejtett két konyhakéssel és egy lefűrészelt asztallábbal.

A gyilkost múlt héten 12 éves börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és azóta az is kiderült, hogy a gyilkosság idején Kieran Wright óvadékkal volt szabadlábon, és egy elektromos jeladót kellett volna viselnie, ami jelzi, ha este 7 után elhagyja a lakását, ezt ugyanis megtiltották.

Két nappal a gyilkosság előtt azonban eltávolították a berendezést, és a szerkezetek elhelyezésével szolgáló cég - a szóvivő szerint - nem tudta azt azonnal pótolni, mivel rossz dátumot tartalmazó dokumentumot kapott a bíróságtól, amely egyelőre nem kommentálta a fejleményeket.

Az eset azért is kapott nagy figyelmet Nagy-Britanniában, mert több súlyos bűncselekményt követtek el a feltételesen szabadlábon lévő, elektromos jeladóval ellátott elítéltek.

Novemberben egy 18 éves fiatalembert ítéltek életfogytiglanra, mert megölt egy kétgyermekes családanyát, egy 19 éves férfi pedig 2003-ban vett részt egy halálos áldozatot is követelő ékszerbolti rablásban, miután eltávolította a jeladó berendezést.

Címlapról ajánljuk

A Hezbollah újabb rakétatámadásokat indított Izrael ellen

A Hezbollah libanoni síita milícia újabb rakétatámadásai érték Észak-Izraelt az izraeli hadsereg (IDF) libanoni szárazföldi hadműveletének második napján, szerdán is - közölte az IDF.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×