eur:
398.2
usd:
359.93
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Botrány után megszólal a sztár: "Nem vagyok rasszista!"

Tagadja, hogy rasszista megjegyzéseket tett volna az énekes Morrissey. A Smiths egykori frontembere az NME zenei szaklap legutóbbi számában nyilatkozott félreérthetően. A sztár szerint az újságírók ferdítették el a szavait.

A New Musical Express brit zenei szaklap legutóbbi számában a nagy-britanniai bevándorlásról is kifejtette véleményét az énekes Morrissey. A Nagy-Britanniában legendának számító énekes szavai hatalmas vihart kavartak, hiszen azt mondta: "Más országok ragaszkodtak saját alapidentitásukhoz, miközben nekem úgy tűnik, Anglia eldobta magától azt".

Morrissey most azt állítja: még véletlenül sem mondott ilyet, a magazin szerkesztői tudatosan ferdítették el a szavait. "Hiszem, hogy szánt szándékkal próbáltak meg rasszistának beállítani ebben az interjúban, azért, hogy megnöveljék csökkenő példányszámukat" - jelentette ki az énekes.

"Gyűlölöm a rasszizmust és az elnyomást, bármilyen kegyetlenkedést és nem hagyom, hogy ez az egész ügy úgy érjen véget, hogy nem tisztáznám egyértelműen és határozottan. A rasszizmus túlmegy a józan ész határain és nincs helye a társadalmunkban" - fogalmazott a dühös Morrissey.

Az NME is megerősítette, hogy az énekes jogi lépéseket tett a lap ellen: "Megerősítjük, hogy két végzést is kaptunk Morrissey jogi képviselőitől az NME és Conor McNicholas szerkesztő nevére. Az NME az ügyet - és az azt elindító kérdéseket - rendkívül komolyan veszi, jelenleg jogi képviselőnkkel tárgyalunk".

Címlapról ajánljuk
Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

A dél-libanoni offenzívával az lehet az izraeli hadsereg célja, hogy a 60 ezer evakuált embert vissza lehessen költöztetni Észak-Izraelbe, illetve a határ menti zónában lévő demarkációs vonalnál felszámolja a Hezbollah katonai infrastruktúráját – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója. Tárik Meszár hozzátette: a libanoni kormánynak is érdeke, hogy hosszabb távon demilitarizált övezet legyen a libanoni–izraeli határ.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×