eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Osztálykiránduláson drogozott és rúgott be a tanár

Élete végéig eltiltottak hivatása gyakorlásától egy brit tanárt, aki egy osztálykiránduláson marihuánát szívott - még 2003-ban, mostanáig azonban sikerült eltussolni az ügyet.

A háromgyermekes családapa, Mike Grosvernor botránya azért került nyilvánosságra, mert az ominuzós kiránduláson el akarta csábítani egyik kolléganőjét, ám amikor Sam Burmis jelentette az ügyet, őt rúgták ki. Mike Grosvernor távozott az akkori iskolájából, az igazgató pedig a számára kiadott referenciában nem írt a botrányról.

Sam Burnis azonban perre ment, így derült ki a 2003-as skandalum: 55 gyereket vittek kirándulni, amikor Mike Grosvernor, egyik kollégája és egy fiatal kísérő kiment az épületből elszívni egy marihuánás cigarettát. Amikor Mike Grosvernor visszajött azt mondta: "Beálltam. Kész vagyok, megyek lefeküdni".

Kollégája beszámolója szerint a franciatanár a kirándulása minden estéjén berúgott, többször úgy kellett ágyba kísérni, egyszer el is ájult.

A perről értesülve a kenti Ayleford School elbocsátotta a férfit. A tárgyalást vezető bíró kijelentette: a tanár veszélyes lehet a gyerekekre, ezért nem gyakorolhatja hivatását. Ezzel együtt két év múlva kérheti, hogy vegyék vissza a tanárok jegyzékébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. Németországban a Bundestag elé került a napokban az a törvényjavaslat amivel tovább akarják gyorsítani a napelemek németországi terjeszkedését. Magyarországon legutóbb viszont elkaszáltak egy olyan kapacitásbővítési csomagot, amely az évtized végére akár további 10 GW megépítése előtt nyitotta volna meg a beruházási lehetőségeket. Kiss Ernőt, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség MNSZSZ) elnökét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×