eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Gyanúsított lett Kósz Zoltánékból - videókkal

Hivatalosan is gyanúsítottként kezeli az ügyészség Kósz Zoltánt és Petőváry Zsoltot, aki november 23-án egy hajnali igazoltatáskor összeszólalkozott és dulakodott a rendőrökkel. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint mindketten tettek vallomást, ám bűnösségüket nem ismerték be.

Gyanúsított lett abból a két vízilabdásból, akik másfél hete, november 23-án egy hajnali igazoltatáskor összeszólalkoztak a rendőrökkel.

Az esetről készült egyik videót ide kattintva tekintheti meg!

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a sofőrt, az olimpiai bajnok vízilabdázó Kósz Zoltánt ittas vezetéssel és garázdasággal, társát, Petőváry Zsoltot pedig hivatalos személy elleni erőszakkal, garázdasággal és rongálással gyanúsítják.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kiemelte: mindketten tettek vallomást, ám bűnösségüket nem ismerték be - írja az Index.hu. Mivel rendőrök is érintettek, az ügyet automatikusan az ügyészség vizsgálja.

A történet akkor kezdődött, amikor november 23-án hajnali három óra körül az I. kerületben, az Alagút közelében rendőrjárőrök egy bizonytalanul közlekedő Opel Zafira típusú autóra lettek figyelmesek. A sofőrt többször megszondáztatták, ám az eredmény nem volt értékelhető.

Ezután egy másik férfi - aki a gépjárműben utazott - szóváltásba keveredett az egyik rendőrrel, akit meg is ütött, és a rendőrautót is többször megrúgta. Egy szemtanú beszámolója szerint a szolgálati autónak leesett a rendszáma, és a jobb első sárvédője behorpadt.

A rendőrök ekkor kértek segítséget, végül mindkét sportolót előállították az I. kerületi kapitányságra.Mint később kiderült, az autót vezető férfi Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, a Sydney-ben győztes csapat kapusa volt, míg társa a Vasas egykori válogatottja, Petőváry Zsolt.

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság szakértői vizsgálata megállapította, hogy a vezető közepesen ittas volt.

Az incidensről készült másik videót megnézheti, ha ide kattint.

Kósz Zoltán egy interjúban később beismerte, hogy egy csütörtök esti borkóstoló alkalmával "belekortyolt" néhány különleges minőségű borba.

"Ínycsiklandozó ételeket tálaltak, úgy voltam vele, ha sokat eszem, akkor még belefér az a néhány korty bor is. Ez volt az első súlyos hiba, amelyet elkövettem..." - mondta Kósz Zoltán.

A 40 éves sportoló hangsúlyozta: csak ízlelgette a bort és úgy érezte, nem került az alkohol befolyása alá. "A rendőrségen a különböző teszteket végző orvos maga is elismerte, hogy csupán enyhe alkoholos befolyásoltság alatt vagyok" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×