eur:
389.31
usd:
362.02
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Előbb kitiltották, most mégis visszavárják Kínába a Pókembert

Puszta kézzel mászta meg Kína egyik déli hegycsúcsát az a francia hegymászó, akit csak Spidermanként, azaz pókemberként ismer a közvélemény.

Alain Robertet néhány hónapja kitiltották az országból, mert engedély nélkül mászott fel Shanghai legmagasabb épületére.

A tiltás ellenére meghívást kapott az országba, hogy segítségével lendítsék fel a festői szépségű Tianmen-hegy idegenforgalmát. Mászását ugyanis a televíziók élőben közvetítették.

A férfit júniusban akciója miatt öt napon át elzárva tartották Shanghaiban, majd öt évre kitiltották az országból.

Ennek ellenére Hunan tartomány hatósága kijárta, hogy mégis visszatérhessen, sőt, szokásaihoz híven, védőfelszerelés nélkül mászhassa meg a számára kijelölt hegyet.

A 45 éves férfit sokan csak városi mászónak nevezik, hiszen olyan "csúcsokat" hódított már meg sajátos technikájával, mint a párizsi Eiffel-torony vagy a New York-i Empire State Building.

Szintén védőfelszerelés nélkül mászta meg meg Malajzia, Taiwan és Hongkong legmagasabb épületeit.

Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×