eur:
389.66
usd:
362
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Elfogták a fajtalankodó volt tábori lelkészt

Letartóztatták Thaiföld északi részén a világszerte körözött, pedofíliával gyanúsított kanadai férfit - jelentette be az ázsiai ország rendőrsége.

A 32 éves Christopher Paul tábori lelkészként és gyermekek lelki tanácsadójaként dolgozott korábban a kanadai hadseregnél, az utóbbi öt évben pedig angoltanárként kelet-ázsiai országokban.

Az Interpol példa nélkül álló, az egész világra kiterjedő hajtóvadászatot indított ellene.

Annak segítségével került kézre, hogy rendőrségi szakemberek rekonstruálták az arcát azokról a világhálón fellelt - a feltételezés szerint Vietnamban és Kambodzsában készült - képekről, amelyeken fiatal fiúkkal való fajtalankodás közben látható.

Megváltoztatta külsejét

A kopaszra borotvált fejű, napszemüveges Christopher Paul Neilt Thaiföld észak-keleti vidékén fogták el.

A 32 éves kanadai férfi megpróbálta megváltoztatni külsejét, de azóta, hogy a bangkoki reptéren egy biztonsági kamera néhány napja rögzítette érkezését, szorult körülötte a hurok.

Neilt fiatal fiúk molesztálásával vádolják. Az erre utaló közel kétszáz képet évekkel ezelőtt fedezték fel az interneten, a rajtuk látható felnőtt képét azonban digitálisan felismerhetetlenné tették.

A német rendőrségnek néhány hete sikerült helyreállítani az arcvonásokat, és az Interpol ennek nyomán hirdett globális hajtóvadászatot a feltételezett pedofil után.

A thai rendőrség azután csapott le, hogy egy 17 éves fiú azt mondta: a gyanúsított néhány évvel ezelőtt őt is molesztálta.

Neilt ezek után fogták el a Bangkoktól 250 kilométerre található Nakhon Ratcsaszima városban.

Mick Moran interpol-nyomozó azt mondta, az áttörést annak köszönhetik, hogy a nemzetközi közvélemény segítségét kérték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×