eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Áttörés a brutális gyilkosság ügyében: videó az elkövetőről!

A brit rendőrség nyilvánosságra hozta az augusztusban agyonlőtt liverpooli kisfiú, Rhys Jones feltételezett gyilkosának képét. A gyereket, aki csütörtökön lenne 12 éves, egy egyelőre ismeretlen kerékpáros lőtte le, miközben futballedzésről tartott hazafelé.

Bár meglehetősen rossz minőségű a kép, mégis ez jelentheti az első konkrét kapaszkodót a nyilvánosság számára Rhys Jones meggyilkolása ügyében.

A zártláncú köztéri kamera által rögzített felvételen egy kerékpáros látható, akiről azt feltételezik, hogy ő lőtte le a kisfiút augusztus 22-én, az angliai Liverpoolban.

A képet nem sokkal azután hozták nyilvánosságra, hogy Rhys Jones édesanyja nyilvánosan kért meg fia gyilkosának édesanyját: adja fel fiát. "Tudnia kell, hogy ő volt az, de legalábbis gyanakodnia kell. Saját fia biztonsága érdekében is jobb, ha feladja" - könyörgött Melanie Jones.

Rhys Jones csütörtökön ünnepelné tizenkettedik születésnapját, ha augusztus 22-én a liverpooli Croxteth negyedben nem végez vele egy kapucnit viselő, kerékpáros gyilkos.

A köztéri kamera által készített felvételeken a feltételezett gyilkos a lövöldözés előtt és után látható. A képek minőségét szakemberek feljavították, mielőtt nyilvánosságra hozták volna. A rendőrök szerint az elkövetőt jellegzetes mozdulatai alapján annak ellenére is el tudják kapni, hogy a képek minősége nem tökéletes.

"Lehet, hogy ezek a képek szemcsések, de biztosak vagyunk benne, hogy ha az Ön fiáról, unokájáról, testvéréről vagy szomszédjáról készültek, akkor felismeri az illetőt" - mondta a televízióban Dave Kelly, a nyomozást vezető rendőrtiszt.

A Merseyside-i rendőrség közben nemzetközi szervezetekkel is felvette a kapcsolatot, hogy tovább javítsák a képek minőségét.

A jelenleg uralkodó elmélet szerint Rhys Jones csupán véletlenül került a helyi rivális croxteth-i és Norris Green-i bandák lövöldözésének kereszttüzébe.

Az ügyben eddig 17 embert tartóztattak le, ám a rendőrség egyelőre tehetetlen, hiszen a környék lakói nem mernek megszólalni, mert félnek a bandák bosszújától.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×