eur:
397.04
usd:
355.58
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Sokkoló képpel harcolnak a túlzott soványság ellen - nézze meg!

A divatipar is kezdi felvenni a harcot a túlzott soványság ellen, legalábbis erre utalnak az a plakát, amellyel egy olasz cég mond nemet az úgynevezett "0-s méretre".

A sokkolás technikáját választva próbál meg egy olasz divatcég gátat vetni az egyre jobban terjedő extrém soványság divatjának. A Flash & Partners a kampányhoz a 27 éves francia Isabelle Carót kérte fel, aki mindössze 31 kilót nyom.

A nő saját blogján azt írja, hogy nehéz gyermekkora miatt 13 éves kora óta anorexiás: "Túl sokáig rejtettem és takargattam magam. Most félelem nélkül akarom megmutatni magamat, bár tudom, hogy a testem látványa idegenkedést vált ki".

Isabelle Caro saját bevallása szerint szeretne ismét normális életet élni, mert imádja az világegyetem gazdagságát. "Szeretném megmutatni a fiataloknak, hogy milyen veszélyes ez a betegség" - tette hozzá.

A képeket (melyeket ide kattintva Ön is megnézhet) a neves olasz fotós, Oliviero Toscani készítette, akinek célja, hogy "a meztelen test segítségével mutassuk meg a valód arcát ennek a betegségnek, melyért elsősorban a divatipar által gerjesztett sztereotípiák felelősek".

Éhhalál szélén a modellek?

Tíz modellből négy szenved potenciálisan halálos evési rendellenességben, az eddig napvilágra került anorexiás esetek csak a jéghegy csúcsát jelentik - derült ki abból a nyári vizsgálatból, amelyet a brit divattanács készített. Az utóbbi időben három dél-amerikai modell halt meg alultápláltság miatt.

A madridi és a milánói divatbemutatókról már kitiltották a betegesen sovány modelleket, de Londonban még nem követték a példát. "A modellek súlyos veszélyben vannak, akárcsak az atléták és a táncosok. Becslésem szerint 20-40 százalékuk szenved valamilyen evési rendellenességtől" - vélekedett a doktornő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Újabb rekordok a tőzsdéken

Újabb rekordok a tőzsdéken

Kedvező hangulatban telt a kereskedés az ázsiai piacokon pénteken, ezt követően pedig Európában is folytatódik az emelkedés. Rögtön a piacnyitás után új napon belüli csúcsot döntött a német DAX index, de a hazai BUX sem maradt ma új rekord nélkül, bár később lefordult a magyar benchmark. Az USA-ban szintén folytatódott az emelkedés a nyitást követően, az esti órákra azonban kezdenek némileg lendületet veszíteni a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×