eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Mi a rosszabb: az óriáscsótány vagy a botrányhősnő?

Átzuhanok egy sakktáblán, felfal egy hatalmas csótány, Jordan gyerekeinek dadusa vagyok - néhány a britek legrettenetesebb rémálmai közül - derült ki egy felmérésből.

A britek három százalékának vannak minden éjszaka rémálmai, de hetente legalább egyszer majdnem minden negyedik - 23 százalékuk - sikoltozva vagy verítékben úszva ébred emiatt.

A Travelodge szállodalánc felméréséből az is kiderült, hogy a legtöbb ember menekül, fuldoklik vagy csapdába esik rémálmában. Sokukat ellepik a bogarak és a kígyók, bennragadnak egy kísértetjárta házban, belezuhannak egy hatalmas húsdarálóba, vagy hirtelen meztelenül találják magukat a nyílt utcán.

A legtöbb rémálmot a stressz okozza, a második leggyakoribb ok pedig az, ha lefekvés előtt horrorfilmet néztek. Az idei hatalmas áradások miatt is sokaknak vannak rémálmai Nagy-Britanniában.

A megkérdezett kétezer ember 7 százalékának a rémálmai viszont a hírességekhez - például John Major volt miniszterelnökhöz, illetve a Jordan néven ismert egykori modellhez, Katie Price-hoz - kapcsolódnak.

Nagy-Britannia "rémálom-fővárosa" Belfast, ahol a megkérdezettek 43 százaléka számolt be arról, hogy a felmérés előtt héten legalább egyszer rosszat álmodott. Az ellenkező véglet Liverpool, ahol csak a megkérdezettek 9 százaléka számolt be rémálmokról.

"Az aránylag ritka, hogy valakit óriási csótány fal fel álmában, de vannak általánosan elterjedt rémálmok. Ha valakit üldöznek álmában, az a stresszre adott reakció. A félelem és a szorongás jele, ha valaki arról álmodik, hogy megtámadják" - magyarázta az álomszakértő.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×