eur:
394.54
usd:
354.7
bux:
72913.19
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Harminc éve halott, de még mindig nagy üzlet a Király - képekkel

Elvis Presley halálának 30. évfordulójáról emlékeznek meg augusztus 16-án. Rajongók tömegeit várják Memphisbe, hiszen a Király még mindig jó üzlet: lemezeiből immár több mint egymilliárd példányt adtak el.

A megemlékezésre 50-70 ezer rajongót várnak a memphisi Gracelandbe a szervezők. "Ez lesz minden idők legnagyobb szabású Elvis hete" - ígéri az eseménysorozat szóvivője.

Többek között Elvis Expót, valamint kirándulásokat szerveznek a Király tupelói szülőházába, amelynek során útba ejtik azt a boltot is, ahol az édesanyja megvette az első gitárt Elvis számára.

A legnagyobb esemény azonban az éjszakai gyertyás virrasztás lesz, amelyet a Király egyik legjobb barátja, George Klein vezet majd.

Az ünnepségsorozat egyébként nem koncentrálódik Memphisre; Honolulun már júliusban leleplezték Elvis életnagyságú bronzszobrát, emlékezve arra a koncertre, amelyet 1973-ban adott.

A Király tiszteletére csokoládét hoz forgalomba a Hershley; a mogyoróvajas-banánkrémes szelet arra bíztatja a fogyasztókat, hogy "éljenek úgy, mint a Király".

A Harley-Davidson korlátozott számban már árulja Elvis-motorjait, és az idén újra a mozikba kerül a Király 24 filmje is.

Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×