eur:
394.57
usd:
354.69
bux:
72936.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Kígyókkal és egy krokodillal akart felszállni a repülőre

Kígyókkal teli szákkal akart felszállni a repülőre egy férfi, aki azzal védekezett: nem tudta, hogy élő hüllőket nem lehet kézipoggyászban szállítani.

A 22 éves férfi a Egyiptomból Szaúd-Arábiába utazott. A kézipoggyászában kígyókat, egy bébi krokodilt és egy kaméleont akart felvinni a gépre.

A biztonságiak arra figyeltek fel, hogy különös képet mutat a gép, amikor a poggyászt átvilágították. Kis híján szívrohamot kaptak, mikor kinyitották a poggyászt és meglátták benne a kígyókat - köztük egy kobrát, amelyik azonnal megpróbált elmenekülni.

Az állatokat elkobozták, és a kairói állatkertbe szállították - a férfi viszont minden gond nélkül hazautazhatott a járattal.

Egyiptomból nem szabad élő hüllőt kivinni, az utas azonban azt állította, hogy nem tud a tilalomról. Azt mondta, hogy a hüllőket egy szaúdi egyetem rendelte meg tudományos kutatás céljára.

Májusban egy másik szaúd-arábiai férfit kaptak el a kairói repülőtéren, aki 700 élő kígyót próbált meg kivinni az országból a kézipoggyászában. Õ eladásra szánta a kígyókat, mert a hüllőket Szaúd-Arábiában előszeretettel tartják a boltokban, vagy otthon háziállatként.

Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×