eur:
389.61
usd:
361.87
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Belerokkannak a fiatalok a netes őrültségekbe

Egyre több fiatal hal meg, vagy rokkan bele a magas sziklákról végrehajtott ugrásokba, illetve az autók tetején való "szörfözésbe". A világhálóra feltöltött videók által bátorított őrültségeknek a jelek szerint nem lehet ellenállni.

Az utóbbi időben egyedül Délnyugat-Angliában hárman haltak meg, miután magas sziklákról ugrottak a tengerbe. A legutóbbi hétvégén egy 14 éves lány súlyos gerincsérülést szenvedett.

Nem sokkal korábban egy hatgyermekes családapa vesztette életét, miután tengerparti házának tetejéről ugrott a tengerbe, mert nem számolt az apállyal - ez a tragédiák leggyakoribb oka.

A másik őrület, az autószörf is halálos áldozatot követelt a közelmúltban: a 18 éves Andrew Trevors vesztette életét, amikor leesett a kocsi tetejéről. A kitűnő tanuló a fején sérült meg végzetesen.

Az ismétlődő tragédiák miatt sokan a YouTube-ot és a hasonló videómegosztó portálokat okolják, amelyeken számos sziklaugrásról és autószörfről készült felvétel van.

A veszélyes hobbik ellen küzdő aktivistákat talán leginkább a 18 éves Mark Nicholas tette dühítette fel: a Plymouth-i fiú mindössze 3 órával azután ugrott le egy 20 méter magas szikláról, hogy kiengedték a kórházból, ahol az előző ugrásánál szerzett szív- és tüdősérüléseit látták el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×