eur:
387.1
usd:
356.21
bux:
68533.23
2024. május 17. péntek Paszkál

Segély helyett kecske

Segély helyett kecskét adnak a szegény családoknak egy romániai faluban. A Constanta megyei településen húsz család segélyezését akarják ilyen újszerű módon megoldani.

Vihart kavart Romániában az independentai kezdeményezés, amelynek alapján tíz-tíz kecskét adnak segély helyett húsz családnak.

Az állatokat azonban nem vághatják le, és nem is adhatják el, sőt, "adót" is kell fizetniük értük: évente három gidát kell beszolgáltatniuk a helyi tanácsnak.

Az intézkedés terve főleg a külföldön élő románoknál verte ki a biztosítékot, akik szerint ezzel rossz hírét keltik az országnak.

Az érintettek azonban kedvezően fogadták a döntést, amelynek eredményeképpen a jövő hónapban megkapják az állatokat.

Cristea Giscan polgármester szerint újabb és újabb családok jelentkeznek a "segélyprogramra".

"Ha pénzt adnánk a szegényeknek, akkor csak arra szoktatnánk őket, hogy mástól várjanak segítséget - ez pedig nem lenne tisztességes. Azok bírálják a programot, akik nem akarnak dolgozni" - vélekedett Giscan.

A polgármester már most a "segélyprogram" kiterjesztését tervezi. Azt ígéri, hogy hamarosan mindenki kaphat kecskét, aki akar.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Több helyi civil szervezet két éve tartó tiltakozása után Dézsi Csaba András, Győr polgármestere bejelentette, hogy a Győrszentiván melletti ipari park (GIPZ) besorolása megváltozik. Ez azt jelenti, hogy a lakók szerint veszélyes, hangos ipari park helyett egy normál besorolású gazdasági terület épülhet csak mellettük a szomszédban. Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje szerint ez óriási siker a szentiváni civileknek, akik két éve tiltakoznak a GIPZ besorolás ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×