eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68224.21
2024. május 17. péntek Paszkál

Két ország rendőrségéből csinált bolondot

Két ország rendőrségéből csinált bolondot egy szökött emu. Az állatot végül vadászok lőtték le, de azt még mindig nem tudják, honnan került elő.

Nemzetközi bonyodalmakat okozott egy titokzatos emu. Az állatot órákig üldözte a német rendőrség több járőrautója, állatorvosok és állatkerti ápolók - eredménytelenül.

A német rendőrök végül kénytelenek voltak svájci kollégáikhoz fordulni erősítésért, de az állat mindnyájukból bolondot csinált, így végül német vadászoknak kellett kilőniük.

Az emu sík terepen óránként 30 kilométeres sebességgel menekült a rendőrautók elől. Először Grenzach-Wyhlen közelében tűnt fel a német határ mellett - és máig nem tudják, honnan szökött meg.

"A környéken egyetlen madártelepről vagy állatkertből sem hiányzik emu. Rejtély, honnan került elő" - közölte a rendőrség szóvivője.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×