eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Sörszemüveget kapnak a részeg sofőrök

Sajátos módját választotta a lengyel rendőrség az ittas vezetők elleni fellépésnek: egy speciális szemüveget kell felvenniük, amely megmutatja, hogyan hat az alkohol a vezetési teljesítményre.

A Koscian település közelében ittas vezetésen kapottaknak fel kell venniük ezt a speciális szemüveget, amely az alkohol hatásához hasonlóan torzítja a látást.

Ezután beültetik a delikvenseket egy rendőrautóba, és közben megfigyelhetik, milyen nehéz is ittasan koncentrálni. Az autót persze nem ők, hanem egy rendőr vezeti.

Egy rendőrségi szóvivő elmondta: a "sörszemüveg" által okozott elmosódott látás nagyon hasonló ahhoz, mint amit egy ittas sofőr megtapasztal. A szemüveg összezavarja a látást, és állandó újrafókuszálásra kényszeríti az embert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Orbán Viktorral találkozott a csádi elnök

Orbán Viktorral találkozott a csádi elnök

Ahogy arról nemrég a Portfolio is beszámolt, a csádi elnök, Mahamat Idriss Déby Itnó szombat este érkezett meg Magyarországra, hogy a két ország közötti biztonsági együttműködés véglegesítéséről tárgyaljon. Az elnököt ezt követően Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap este a Karmelita kolostorban fogadta. A kormányfő hétfőn további kétoldalú megbeszéléseket folytat majd Csád elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×