eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Két év után költözött le a saját fájáról

Egy szerb férfi két év után költözött le a saját kertjében álló fáról, miután az ingatlanát birtokba vevő önkényes lakásfoglalók végre elhagyták a házat.

Stevan Graovac 1995-ben menekült el a háború elől, és tíz évig az Egyesült Államokban élt, ám amikor visszatért Smilcic-ben lévő (egy Zára közelében fekvő település) házához, azt tapasztalta, hogy abba beköltözött egy Boszniából elmenekült horvát család, amelynek tagjai nem is akartak elmenni onnan.

A bíróság kimondta, hogy a férfinak joga van a tulajdonára, ám csak azután térhet vissza a házba, hogy az időközben odatelepült család talál egy másik hajlékot.

A most 59 éves Stevan Graovac - talán hogy tulajdoni igényét folyamatosan megjelenítse - a ház mögötti egyik fa tetején épített egy házat, ahol szalmamatracon aludt. Két éven keresztül élt ebben, miközben segélyekből és adományokból tartotta fenn magát.

Mostanra azonban megoldódott a helyzet, a férfi lejött a fáról, és megkönnyebbülve azt mondta: "Örülök, hogy vége van, már azt hittem, hogy az egész hátralévő életemet a fán kell leélnem."

Stevan Graovac hozzátette: megtartja a fán lévő házat, hogy megmutathassa a gyerekeinek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×