eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az elrabolt politikus és a gerilla szerelemgyermeke

Kolumbiában általános megrökönyödést keltett az az állítás, miszerint az ország egyik leghíresebb, gerillák által elrabolt politikusnője beleszeretett egyik fogvatartójába, és a dzsungel mélyén gyereket szült neki.

Clara Rojas alelnökjelöltként Ingrid Betancourt elnökjelölttel együtt kampányolt, amikor négy évvel ezelőtt elrabolták őket a baloldali FARC gerillacsoport tagjai.

Egy kolumbiai újságíró, Jorge Enrique Botero "Friss hírek a háborúból" című könyvében azt írja: Clara Rojas a titkos dzsungelbeli börtöntáborban két éve adott életet egy kisfiúnak, aki az egyik gerillával folytatott szerelmi kapcsolatának gyümölcse.

A kétéves kisfiú létezését vezető FARC-tagok is megerősítették az újságírónak.

A két politikusnő elrablása sokat vitatott kérdés Kolumbiában, hiszen a hatóságok korábban többször is figyelmeztették őket: ne kampányoljanak a baloldali gerillák által ellenőrzött területeken.

A két nőt 2002. február 23-án rabolták el, és az elmúlt két évben hozzátartozóik semmilyen bizonyítékot nem kaptak arra, hogy még életben vannak.

Kolumbiát egyébként a világ "emberrablási központjának" is nevezik. Jelenleg mintegy 1.500 embert tartanak fogva különböző militáns csoportok és drogkartellek.

A legaktívabb azonban a FARC, amely a kokainkereskedelemből származó illegális jövedelmekből több évtizede küzd az ország egymást követő kormányai ellen.

Az Egyesült Államok szerint a FARC a világ kokainkereskedelmének kétharmadáért felelős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×