eur:
395.01
usd:
370.99
bux:
65372.62
2024. április 19. péntek Emma

Halott és kitalált páciensek után kaszált a fogorvos

Hároméves börtönbüntetést kapott az a brit fogorvos, aki halott és kitalált betegek kezelése után mintegy 600 ezer fontot, vagyis több mint 230 millió forintot igényelt jogtalanul a brit egészségbiztosítótól.

Michael Semeniuk hat éven át összesen mintegy 3.500 esetben igényelt kezelési költséget olyan páciensek után, akik már  vagy halottak voltak, vagy egyszerűen soha nem léteztek. A csalásra 2004-ben derült fény.

A férfi válása óta komoly anyagi gondokkal küzdött, amelyet csak fokozott, hogy két gyermeke magániskolai taníttatását is fizette. Letartóztatásakor 24 hitelkártyája és több mint 150 ezer fontnyi adóssága volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Erős negyedéven vannak túl a globális részvénypiacok, sokak szerint már régóta érik egy kisebb-nagyobb korrekció. Mégis, az egyre intenzívebben lángoló geopolitikai feszültségek és a makrogazdasági környezet kihívásai ellenére a Portfolio által megkérdezett szakértők szerint nincsenek kizárva az újabb csúcsdöntések. Nem fognak idén unatkozni a kötvénybefektetők sem, a forint pedig könnyen áttörheti a 400-as szintet az euróval szemben. A kötvényalapokat vásárlóknak így érdemes körültekintőnek lenniük, a devizás alapok kereslete pedig felélénkülhet. Megkérdeztük három alapkezelő szakértőit, hogyan értékelik a mostani piaci történéseket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×