eur:
392.41
usd:
365.54
bux:
66758.21
2024. április 26. péntek Ervin

Nelson Mandela gyerekkorában disznót lopott

Nelson Mandela tizenéves korában többször is lopott disznót. A volt dél-afrikai elnök a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat elnyerő Tsotsi szereplőivel való találkozó után mesélt gyermekkori csínytevéseiről.

"Kaffir sör maradékával csaltuk ki a faluból a disznókat. Olyan helyre tettük a sört, ahonnan a szagát a falu felé vitte a szél. Miután a disznók kijöttek a faluból a szagra, messzebb csaltuk őket, majd egy kis völgybe hajtottuk őket. Ott már nyugodtan leszúrhattuk a disznókat, mert a tulajdonosaik nem hallották a visítást. Azután megsütöttük őket" - mesélte nevető közönségének az apartheid rendszer ledöntésében játszott szerepéért megosztott Béke Nobel-díjjal kitüntetett dél-afrikai politikus.

A Tsotsi Dél-Amerika első Oscar-díjas filmje, és egy fiatal gengszterről szól, aki ellop egy autót, lelövi a tulajdonosát, és csak ezután veszi észre a csecsemőt a hátsó ülésen.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×