eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kiolvadt a lefagyasztott házaspár

Raymond Martinot és felesége sok évig pihent lefagyasztva egy Loire-völgyi kastély pincéjében arra várva, hogy a gyorsan fejlődő orvostudomány segítségével egyszer majd visszatérhetnek az életbe. A krionika egyik úttörőjének tartott orvos és felesége teste azonban a hűtőrendszer meghibásodása miatt elkezdett felolvadni.

Idejekorán ért véget a 22 éve lefagyasztott Monique Leroy és a 4 éve lefagyasztott Raymond Martinot krionikai kalandja. Fiúk ugyanis a múlt hónapban észrevette, hogy meghibásodott a családi kastély pincéjében elhelyezett fagyasztó-rendszer, és szülei teste több napra is kiengedett. Nem teljesen persze, hanem valószínűleg nagyjából -20 fokra, de ez is sokkal melegebb annál a -65 Celsius foknál, amely a krionika szabályai szerint szükséges.

Rémy Martinot így nem látta értelmét a kísérlet folytatásának, és kiolvasztotta, majd elhamvasztatta és eltemette szüleit. A fiú az AFP francia hírügynökségnek úgy nyilatkozott: fájdalmat nem, csak keserűséget érzett, hogy nem tudta megtartani apja utolsó kívánságát.

Évtizedekig dolgozott rajta

Raymond Martinot, aki orvos-professzorként egykor Párizsban tanított, évtizedekig készítette elő lefagyasztását abban a hitben, hogy 2050-re odáig fejlődik az orvostudomány, hogy vissza tudják majd hozni az életbe. A 70-es években vásárolta meg a Loire-menti kastélyt, és elkezdet építeni a bonyolult fagyasztó rendszert.

Rákban elhunyt feleségét 1984-ben fagyasztotta le. A hatalmas villanyszámla fedezésére Raymond Martinot látogatókat is beengedett a kastély pincéjébe, akiktől belépti díjat szedett. Öt évente pedig kinyitotta a "mélyhűtőt" hogy megnézze feleségét, akit 2002-ben ő maga is követett egy agyvérzés után.

Rémy Martinot még a bíróságot is megjárta, hogy a francia törvények ellenére szüleit a pincében tarthassa lefagyasztva, Franciaországban ugyanis kötelező elhamvasztani, vagy eltemetni a halottakat.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×