eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Felkoncolt kutyák Sopronban - tüntetnek a telep bezárásáért

Civil szervezetek demonstrációt tartanak a soproni kutyatelep bezárásáért. A telephelyen ugyanis több mint hatvan kutyatetemet találtak a nyomozók, akik az állatvédők feljelentése nyomán érkeztek a helyszínre.

Harcsás Márta állatvédő az InfoRádióban elmondta: azért tüntetnek, mert Sopron jegyzője annak ellenére sem záratta be a telepet, hogy jegyzőkönyvbe vették az elpusztult és felkoncolt állatokat, és azt, hogy a tulajdonos nem tudta bemutatni a kutyák oltási könyvét.

A hatósági állatorvosok azonban csak állatvédelmi bírság kiszabását kezdeményezték, holott ezek a tények kimerítik az állatkínzás fogalmát, amely a büntető törvénykönyvben is szerepel - tette hozzá az állatvédő.

Harcsás Márta közölte: a város azért nem záratta be a telepet, mert az állatorvosok nem javasolták ezt, csak állatvédelmi bírság kiszabását kezdeményezték.

Azonnali hatállyal bezáratnák

Az állatvédők két napja aláírásgyűjtésbe is kezdtek, eddig több mint 6000 aláírás gyűlt össze. Ennek ellenére 180 kutya még mindig borzasztó körülmények között él a telepen - mondta el Harcsás Márta.

Az állatvédő kiemelte a rendőrség munkáját, a rendőrök már a feljelentés napján kimentek a telep tulajdonosának lakására, ahol 62 mélyhűtött kutyatetemet találtak.

A demonstráció célja, hogy Sopron jegyzője azonnali hatállyal zárassa be a telepet, ha ezt nekünk nem sikerül elérni, akkor holland állatvédők is csatlakoznak az akciónkhoz - hangsúlyozta Harcsás Márta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×