INFORÁDIÓ
2022. május 21. szombat
Konstantin

Felkoncolt kutyák Sopronban - tüntetnek a telep bezárásáért

Infostart

Civil szervezetek demonstrációt tartanak a soproni kutyatelep bezárásáért. A telephelyen ugyanis több mint hatvan kutyatetemet találtak a nyomozók, akik az állatvédők feljelentése nyomán érkeztek a helyszínre.

Harcsás Márta állatvédő az InfoRádióban elmondta: azért tüntetnek, mert Sopron jegyzője annak ellenére sem záratta be a telepet, hogy jegyzőkönyvbe vették az elpusztult és felkoncolt állatokat, és azt, hogy a tulajdonos nem tudta bemutatni a kutyák oltási könyvét.

A hatósági állatorvosok azonban csak állatvédelmi bírság kiszabását kezdeményezték, holott ezek a tények kimerítik az állatkínzás fogalmát, amely a büntető törvénykönyvben is szerepel - tette hozzá az állatvédő.

Harcsás Márta közölte: a város azért nem záratta be a telepet, mert az állatorvosok nem javasolták ezt, csak állatvédelmi bírság kiszabását kezdeményezték.

Azonnali hatállyal bezáratnák

Az állatvédők két napja aláírásgyűjtésbe is kezdtek, eddig több mint 6000 aláírás gyűlt össze. Ennek ellenére 180 kutya még mindig borzasztó körülmények között él a telepen - mondta el Harcsás Márta.

Az állatvédő kiemelte a rendőrség munkáját, a rendőrök már a feljelentés napján kimentek a telep tulajdonosának lakására, ahol 62 mélyhűtött kutyatetemet találtak.

A demonstráció célja, hogy Sopron jegyzője azonnali hatállyal zárassa be a telepet, ha ezt nekünk nem sikerül elérni, akkor holland állatvédők is csatlakoznak az akciónkhoz - hangsúlyozta Harcsás Márta.

Kapcsolódó hang

Harcsás Márta a soproni kutyateleprõl
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018