INFORÁDIÓ
2022. május 17. kedd
Paszkál

Alkotmány kontra Simpson-család

Infostart

Az amerikaiak jobban ismerik a Simpson-családot, mint saját alkotmányuk szabadságjogokról szóló első kiegészítését - állítja egy felmérés. Minden ötödik amerikai azt hiszi: az alkotmányban garantált szabadságjog a háziállattartás joga.

Az amerikaiaknak csak egynegyede tud egyetlen szabadságjognál többet megnevezni, a rajzfilm-család tagjai közül azonban a megkérdezett amerikaiak több mint fele meg tudott nevezni legalább kettőt.

A felmérésben megkérdezett 1.000 felnőtt több mint egyötöde fel tudta sorolni a Simpson-család összes tagját, az amerikai alkotmány első kiegészítésében garantált szabadságjogok - a szólásszabadság, a vallásszabadság, a sajtószabadság, a gyülekezési szabadság és a panaszjog - mindegyikét viszont csupán egy ember tudta felsorolni.

Az amerikai alkotmány első kiegészítésének szentelt új múzeum, a McCormick Tribune Freedom Museum vezetője, Joe Madeira szerint a felmérés eredménye is azt mutatja: nagy szükség van arra, hogy az Egyesült Államok egyik alapvető törvényét jobban elmagyarázzák az embereknek.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018