eur:
396.96
usd:
355.96
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Ukrajnába tartó kamionok sorakoznak a Hrebenne-Jahotyin lengyel-ukrán határállomás előtt Délkelet-Lengyelországban 2023. december 23-án. A lengyel-ukrán határállomásoknál lengyel fuvarozók újra lassítják az Ukrajnába irányuló kamionforgalmat, mert a szállítmányozási engedélyek rendszerének visszaállítását követelik az ukrán fuvarozó cégek számára, továbbá azt, hogy az ukrán fél szüntesse be a lengyel kamionosok Ukrajnából hazatérését megnehezítő elektronikus kiléptetőrendszerét.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Wojtek Jargilo

150 milliós bírságot söpörtek be egy hét alatt a kamionosokon az ellenőrök

260 sofőrt büntettek meg a déli határnál.

Egy hét alatt közel 260 szabálytalanul közlekedő kamiont büntettek meg és mintegy 150 millió forint bírságot szabtak ki az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közúti ellenőrei. Szeptember 15. és 21. között zajlott kiemelt közúti akció keretében a déli határhoz közel eső helyszíneken ellenőrizték a nemzetközi tehergépjármű forgalmat.

Rábafüzestől Gyuláig terjedően, összesen tizenkét helyszínen zajlott az akció; a forgalmas határátkelőhelyeken 0-24 órában, míg a kisebb forgalmú utakon eseti jelleggel.

Az ÉKM munkatársai az ellenőrzés során összesen 284 jogsértést állapítottak meg. A kiszabott bírság összege megközelíti a 150 millió forintot, amelynek 91 százaléka azonnal, míg a maradék 9 százaléka 5 napon belül befizettetésre került - közölték.

A részletekről azt közölték, hogy a hiányosságok és jogsértések sorában a legtöbb - összesen 94 eset - a tachográfhoz kapcsolódott. A tájékoztatás szerint a különböző jogsértések a vezetési és pihenőidőre vonatkozó szabályok be nem tartásától az eszköz különböző manipulációjáig terjedtek

Azt írták, hasonló mértékű - 90 darab - jogsértést állapítottak meg az ellenőrök műszaki okok miatt, amelyek között vezető ok a fékek és a gumiabroncsok nem megfelelő állapota volt. Hozzátették, hogy jelentős mértékű jogsértés kapcsolódott a regisztrációs és bejelentési kötelezettségek elmulasztásához, megsértéséhez, valamint túlsúly, túlméret megállapításához.

Honosság szerint továbbra is a román járművek vezetnek, az összes jogsértés 30 százalékával, második helyen 18 százalékos aránnyal a török, majd 11 százalékkal a szerb, 9-9 százalékkal pedig a bolgár és a lengyel tehergépjárművek állnak.

Címlapról ajánljuk

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×