eur:
394.35
usd:
354.5
bux:
72621.57
2024. szeptember 18. szerda Diána
Zebegény-Szob közötti szakaszon az áradó Duna 2023. májusában.
Nyitókép: Facebook/Országos Meteorológiai Szolgálat

Daruval mentik a zebegényi hajójegypénztárt

Zebegényben már több házat homokzsákokkal kellett körbevenni, Nyíregyházáról tűzoltók érkeztek segíteni, illetve váci diákok.

Zebegényben egyszerre 50 ember dolgozik az árvízi védelemben.

Ferenczy Ernő alpolgármester az InfoRádió helyszíni tudósítójának elmondta, a 12-es útnál meg kellett tisztítani a patak átereszét 60 folyóméter hosszan az árvízvédelmi elöntések megakadályozása érdekében.

A munkában a Gödöllő-Vác térségi környezetvédelmi vízgazdálkodási társulat dolgozói is részt vettek.

A zebegényi Ország úton (ez a 12-es út) és Napraforgó utcában 13 házat homokzsákokkal kellett körbevenni, Nyíregyházáról érkeztek tűzoltók erre a munkára, mellettük váci technikumi diákok segítenek a part mentén.

A Malom-patak bal partján a Hétlyukú hídnál 60 folyóméteren 2 sorral megnövelték a védmű magasságát, de kiderült szerdára, hogy ez nem elég, további 12 köbméter homok érkezett, és szükségessé vált 10-20 további önkéntes bevetése.

Megerősítették a szennyvíztisztító telep védelmét is, a Mahart zebegényi jegypénztárát pedig daruval emelték át a felső parkolóba.

Három nagy hatásfokú szivattyú is érkezett ide, mivel emelkedik a talajvíz szintje.

A Vidám Hódok Zebegény Település Önkéntes Mentőcsoportja is részt vesz a védekezés munkálataiban, ugyanígy a nagymarosi önkéntes tűzoltók is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem kicsit vált be a Lajta-vésztározó megnyitása
Vízügy

Nem kicsit vált be a Lajta-vésztározó megnyitása

A beavatkozás jó döntésnek bizonyult, Mosonmagyaróvár fölött már érezteti hatását a levonuló víztömeg csökkenésében. A dunai árhullám tetőzése jelenleg a szlovákiai Dévény térségében tart, a Dunakanyarban várhatóan még két napig emelkedik a vízszint.

Budapestre vezethetnek a rejtélyes közel-keleti robbantássorozat szálai

Állítólag egy magyar vállalat gyártotta azokat a személyhívókat, amelyek nagyjából egy időben robbantak fel Libanonban és Szíriában, megölve legalább kilenc embert és több mint háromezret megsebesítve. Az InfoRádiónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő kétli, hogy Magyarországon hekkelték volna meg a készülékeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 18. 13:00
×
×
×
×