eur:
393.49
usd:
351.6
bux:
72949.64
2024. augusztus 26. hétfő Izsó
Számlálóbiztos levágja a plombát a szavazóurnáról a szavazóhelyiség bezárása után, mielőtt megkezdik a szavazatok számlálását a budapesti Narancs Óvodában kialakított szavazókörben az EP-választás napján, 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Gulyás Zsanett lett Kissomlyó polgármestere

A független Gulyás Zsanett lett a Vas vármegyei Kissomlyó polgármestere, miután a vasárnap tartott időközi polgármester-választáson 75 szavazatot kapott - olvasható a valasztas.hu oldalon.

A másik független polgármesterjelöltre, Csiszár Mátéra 55-en voksoltak.

A névjegyzékben szereplő 222 választópolgár egy szavazókörben adhatta le voksát.

Az időközi választást azért írták ki, mert a június 9-én tartott helyi önkormányzati választáson Gulyás Zsanett és Csiszár Máté között szavazategyenlőség alakult ki, mindketten 67 voksot kaptak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Egymást lőtte Ukrajna és Oroszország, hibrid fegyvert fejlesztettek az ukránok - háborús híreink vasárnap

Egymást lőtte Ukrajna és Oroszország, hibrid fegyvert fejlesztettek az ukránok - háborús híreink vasárnap

Az ukrán hadsereg vasárnap jelentette, hogy Oroszország az éjszaka folyamán rakéta- és dróntámadást indított Észak- és Kelet-Ukrajna ellen. A légvédelmi rendszerek a fegyverek többségét megsemmisítették, mielőtt azok elérték volna céljukat. Eközben Ukrajna és Oroszország területére lőtt, a Belgorod régióban található Rakitnoje városát ért támadásban öt polgári vesztette életét és tizenketten megsebesültek a térség kormányzója szerint. Új fegyvert fejlesztettek ki Ukrajnában, az új hibrid fegyvertől azt várják, hogy csapást tudnak majd mérni vele azokra az orosz repülőterekre, ahonnan az orosz bombázók és harci repülőgépek bevetésre indulnak ukrajnai célpontok ellen. Vasárnapi háborús híreink egy cikkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×