eur:
396.18
usd:
362.94
bux:
71925.82
2024. augusztus 8. csütörtök László
Az április 8-ai országgyűlési választás értesítőit szortírozzák a Magyar Posta Teréz körúti hivatalában 2018. február 12-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Elharapódzott a kézbesítők elleni erőszak, lép a posta

A kézbesítők védelme érdekében indít kampányt a Magyar Posta. A részletekről Mikecz Pétert, a cég marketingkommunikációs főigazgatóját kérdeztük.

Az elmúlt években jelentősen, csaknem 10 százalékkal nőtt a postai dolgozók, különösen a kézbesítők elleni erőszakos cselekmények száma – hívta fel a figyelmet az InfoRádióban a Magyar Posta marketingkommunikációs főigazgatója. Tavaly több mint hetven esetben szenvedtek el a postások valamilyen verbális, olykor fizikai atrocitást, amelyet soha, semmilyen vita vagy nézeteltérés nem indokolhatott volna, ám mégis megtörtént – tette hozzá.

Idén februárban Szolnokon egy elhaladó gépkocsiból gumilövedékkel lőttek meg egy kézbesítőt.

A Magyar Posta Zrt. nemrégiben átfogó kutatást végzett, hogy feltárja, hogy a lakosság kiket tart közfeladatot ellátó személynek – folytatta Mikecz Péter. A válaszok alapján a lakosság kétharmada feltételezi azt, hogy a kézbesítők, postai ügyintézők ebbe a csoportba tartoznak, harmaduk nincs tisztában vele. A rendőrök és a pedagógusok esetében jobb a helyzet: 86, illetve 72 százalék nyilatkozta, hogy közfeladatot ellátó személyek.

A fentiekből kiindulva a Magyar Posta érdemesnek látta kampányt indítani annak érdekében, hogy minél szélesebb réteg legyen tisztában azzal, hogy a postások igenis, közfeladatot ellátó személyek is, és ezáltal a büntetőjog is szigorúbban bünteti a velük szemben való fellépést – emelte ki a marketingkommunikációs főigazgató.

A Magyar Posta most a rendőrséggel és a mentőszolgálattal közösen

elindította "Postásnak lenni nem küzdősport" elnevezésű kampányát.

A figyelemfelhívás lényege tehát, hogy a postások – akárcsak a rendőrök, a mentők, a tűzoltók, hivatalokban és önkormányzatokban dolgozók – közfeladatot ellátó személyek, akiket a jog kiemelten véd, és az ellenük elkövetett bántalmazás szigorú büntetéssel, akár börtönbüntetéssel is járhat. „Erre szeretnénk a figyelmet felhívni a lakosság körében.” A Magyar Posta elkötelezett a munkavállalói biztonságának növelésében – tette hozzá Mikecz Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: taktikai okból támadhatják az ukránok a Kurszk régiót

Kaiser Ferenc: taktikai okból támadhatják az ukránok a Kurszk régiót

Valószínűleg az lehet a kurszki csapások célja, hogy Oroszország csapatokat vonjon el Kelet-Ukrajnából – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense. Kaiser Ferenc arról is beszélt, hogy fegyverek és hadianyag tekintetében mennyiségbeli fölényben vannak az oroszok, az ukránok azonban ezt ellensúlyozni tudják a Nyugatról érkező modern, minőségi, sokkal megbízhatóbb és pontosabb eszközökkel.

Szépségtapasz: háromgólos győzelem a görögök ellen

A magyar női vízilabda-válogatott 12-9-re legyőzte a görögöket, s ezzel jogot szerzett arra, hogy szombaton az ötödik helyért játsszon, az olaszokkal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 8. 19:09
×
×
×
×