eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje beszédet mond az önkormányzati választási eredményváró rendezvényén Budapesten 2024. június 10-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

"Ha Budapesten még mindig új választás kell, Karácsony Gergely akár le is mondhat" - Vitézy Dávid is reagált a Kúria döntésére

Saját beadványának elutasítása után talán senki nem ünnepelte még úgy a független magyar bíróságokat, mint ahogy most ő teszi - üzente Karácsony Gergelynek.

Gratulál Karácsony Gergelynek Vitézy Dávid 41 szavazattal vesztes főpolgármester-jelölt ahhoz, hogy a Kúria elutasította az indítványát.

"Saját beadványának elutasítása után talán senki nem ünnepelte még úgy a független magyar bíróságokat, mint ahogy most ő teszi" - írta a Facebookon Vitézy Dávid.

"A Kúria döntése kapcsán a választási eljárásról szóló jogszabályok szerint alkotmányjogi panasszal még mindkét jelölt élhet. Mivel Karácsony Gergely korábban azt mondta, hogy az általa szükségesnek tartott új budapesti főpolgármester-választás érdekében minden lehetséges jogi eszközzel élni fog, gondolom az Alkotmánybírósághoz is fordul még ezügyben. A Kúria döntésének a korábbi, általam bemutatott visszásságokat érintő része kapcsán a határozat jogi értékelését követően az alkotmányjogi panasz lehetőségét fenntartom" - tette hozzá az LMP által is támogatott civil jelölt.

Rendkívül aggasztónak tartja a város szempontjából azt az "ámokfutást", amit a megválasztott főpolgármester az elmúlt hetekben előadott, mely keretében olyan törvényben rögzített, évtizedek óta minden jelölt számára rendelkezésre álló jogorvoslati eljárásokat minősített csalásnak, melyek végül amúgy őt hozták ki győztesnek.

"A legsúlyosabb bűncselekménnyel vádolt meg minden bizonyíték nélkül köztisztviselőket; és a pillanatnyi érdekei mentén szemrebbenés nélkül minősített bíróságokat hitelesnek vagy csalónak, attól függően, hogy épp úgy gondolta, a javára vagy épp az ellenében döntenek. Eközben a saját legitimációját is tönkretette az új főpolgármester-választás követelésével. Karácsony Gergely nem megvédte a Budapest köztársaságot, hanem nevetségessé tette, és újra bebizonyította, hogy saját politikai túlélése fontosabb, mint bármilyen demokratikus elv, és főleg fontosabb, mint maga a város" - fogalmazott.

Számára a főpolgármester vádaskodó, rágalmazó posztja is ezt bizonyítja.

"Egy 5 éves ciklusát kezdő, újraválasztott és közgyűlési többség híján a város fejlesztése érdekében a többi frakcióval az együttműködés lehetőségét kereső főpolgármester nem írna ilyeneket, mint ma Karácsony Gergely. Magam részéről továbbra is Budapest fejlesztésében, a programom minél több elemének megvalósításában, a város élhetőbbé, biztonságosabbá és zöldebbé tételében vagyok érdekelt, és ennek szellemében fogok dolgozni a Fővárosi Közgyűlésben" - ígérte Vitézy Dávid.

A főpolgármester-választással kapcsolatos minden választási eljárási jogorvoslatot követően legitim főpolgármesternek fogja tekinteni Karácsony Gergelyt.

"Ha azonban komolyan vesszük Karácsony Gergely korábbi szavait, akkor viszont ő saját magát nem tekinti annak. Továbbra is fennáll: ha egy szó is igaz volt abból a hisztérikus vádaskodásból, amit az NVB épülete előtt tartott tüntetésén a főpolgármester elmondott, és amire hivatkozva szerinte egész Budapesten új főpolgármester-választás kell, akkor ezt a helyzetet a lemondásával bármikor előállíthatja" - mutatott rá.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×